.

Feedek
Megosztás
HTML

Titkos bázisok a Marson

 

Írta:Spirituális UFO-kutató

Alex Collier

Marsról tartott 1994-es előadásának kivonata

Szeretném megköszönni mindenkinek, hogy eljött ide és lehetővé tette, hogy együtt lehetünk, úgyhogy most már nem leszek egyedül. Az előadásom célja, hogy részletesen tájékoztassalak benneteket a saját magunk és az emberiség ügyeibe történő földönkívüli beavatkozásról. Az emberiséget már az idők kezdete óta lenyűgözte a Mars. E bolygó történetéről az andromédaiak sok információt osztottak meg velem, melyek egyszerre ösztönzőek és nagyon lenyűgözőek voltak.

Ellentétben a Jupiter és a Szaturnusz néhány holdjával, meg a mi Holdunkkal és a Vénusz bolygóval, a Mars ténylegesen a mi Naprendszerünkből származik. Az 6,1 milliárd éves, viszont a belső Napja - olyan sugárzó égitest, mellyel az összes bolygó rendelkezik vagy rendelkezett - már kihunyt. Így a belső Mars hideg, sötét és nedves.

A Mars külső felülete pedig lakatlannak, homoksivatagosnak és viharosnak tűnik. Azonban a Mars most átalakulóban van ( megj : mondta ezt Alex Collier már 1994-ben! ) , és ez az átalakulás már 30 éve tart.

Globális felmelegedés a Marson

Eltűntek a jégsapkák a Marson

( A globális felmelegedés folyamata a Marson : eltűntek a jégsapkák! )

 

Az andromédaiak azt mondják, hogy a Mars háromévente egyre közelebb kerül a Naphoz, valamint a 200 mérföld ( 320 km ) /órás viharok is egyre kevésbé gyakoriak rajta. A sarki jégsapkák nagysága pedig egyre inkább az évszakok váltakozásától függ

Mint tudjuk, már létezik olyan technológia, amellyel fenn tudjuk tartani az emberi életet a Marson. Az Andromedaiak szerint - ha megvan az eljárások helyes koordinációja ilyen technológiai alkalmazással kapcsolatban - Marsot az emberi életre már 20 év alatt teljesen alkalmassá lehetne tenni.

De a Szaturnusz egyik holdja is ezt a lehetőséget kínálja nekünk.

A Mars egy része nagyon hasonló a Föld bizonyos tájaihoz ( megj: a Föld félsivatagos, szavannás területeihez ),

és a vörös bolygó története egy ismételt gyarmatosításról és a rajta lévő élet újbóli megjelenéséről szól. Morenae szerint a Mars volt az első bolygó a Naprendszerünkben, melyet kezdetben feltártak és betelepítettek. Mikor különböző civilizációk jöttek a mi Naprendszerünkbe, először itt a Mars bolygónál álltak meg. A Mars abban az időben még óceánnal és légkörrel rendelkezett ( megj: a 3. dimenzióban ) és más pályán keringett a Nap körül, mint most.


A vizes Mars

Volt rajta növényi élet meg néhány más nagyon alapvető életforma, melyek nem ott fejlődtek ki, hanem ezeket mind a Marsra, mind a Földre 189 millió évvel ezelőtt odatelepítették különböző kereskedők, felfedezők és bányászok az Alfa Draconis-, Ursa Major- és Minor-, Lant-, a Plejád-, Zeta Reticuli- és a Szíriusz-rendszerekből.


De azóta már jöttek ide más rendszerekből is csoportok, de ezek főleg azokhoz tartoztak, akik a Naprendszerünkben ásványok, ércek, biológiai génminták meg mindenféle más dolgok után kutattak. Amikor idejöttek, mindig úgy tűnt, hagytak hátra maguk után valamit. Például néhány olyan életforma, melynek nyomait már felfedeztük vagy majd ezután fogjuk felfedezni a Marson, teljesen megegyezik azzal az életformával, melyet itt a Földön ismerünk.

Az űrutazás a mi galaxisunkban már 4,4 milliárd év óta létezik az andromédaiak szerint. A fosszilis maradványok pedig mind a Földön, mind a Marson nyilvánvalóan azt mutatják, hogy a legtöbb életforma alig ment át evolúciós fejlődési szakaszon, hanem teljesen kifejlődöttnek tűnnek.

Csontok a Marson

Más szóval, ők hirtelen jelentek meg a színen, mert az andromédaiak szerint ezeket a fajokat a korai naprendszer-felfedezők és a biológiai mérnökök hozták el ide, és minden alkalommal, amikor jöttek, a különböző életformákkal kísérletezgettek.

Majd 69,3 millió évvel ezelőtt kétségkívül egy nagy, bolygó méretű aszteroida jött ide a Naprendszerünkbe, melynek felszíne tele volt törmelékkel, épületromokkal. Ennek az aszteroidának a mágneses vonzóhatása Vissaeus szerint annyira erős volt, hogy a Marsot kiszakította az eredeti pályájáról ( ami akkor közelebb volt a Földhöz ) és 19 millió mérfölddel ( 30 millió kilométerrel ) továbblökte. Mindez nagyon rövid idő alatt történt, miközben az aszteroida mindent elpusztított a Mars felszínén, kitépve a bolygó felszínéről az atmoszférát, és három egymást követő pólusváltást okozott napokon át.

Mars a katasztrófa után

Jóllehet ez az aszteroida a Föld légkörét viszonylag sértetlen állapotban hagyta, ám a Marsnál mégis tízmillió évekre volt szükség ezután, hogy újra képes legyen befogadni a legalapvetőbb életformákat. Az andromédaiak szerint a Marson ebben az időben ( a katasztrófa előtt ) még dinoszauruszok is életek, és ezen hatalmas állatok maradványait azok a kutató csoportok is megtalálták, akiket a Marsra küldtek. ( megj : itt Alex Collier valószínűleg a titkos Mars-programra utal. ) Végül is erről majd hallani fogunk, amikor a ( rejtett ) dolgok egyre inkább a nyilvánosságra kerülnek.
Az andromedaiak azt mondják, hogy a Mars periodikusan már 3,8 milliárd éve lakott és hogy az egész bolygón építményromok találhatók. A legtöbb rom több száz láb homok alá van temetve, épp úgy, mint a Földön, a Góbi-sivatagban, ahol ősi városok romjai találhatók.
Marsi városok a homokban

Manapság Önök közül sokan hallhattak a Mars Cydonia térségéről és a piramisairól. De ott még vannak a ( galaktikus ) háborúk idején lerombolt további építmények, melyeket még nem fedeztek fel.

Mars cydónia területe

Érdekes az is, hogy Kairó városát az egyiptomiak al-Káhira-nak nevezik, mely a Mars bolygót jelenti, és hogy ez már évezredek óta benne van ebben a nyelvben. Furcsa egybeesés

 

Piramis a marson

Építményromok a Marson

A Tharsis-hátság néven ismert marsi területen egy körülbelül 69 millió éves régi város romjai találhatók.


Tharsis területe a marson

Az Utopia nevű területen is van egy romba dölt város, mely ugyanolyan idős, mint a tharsisi romok.


Utópia síkság

Ezeket a városokat tehát már 69 millió éve betemette a homok. Egy igazán érdekes terület még a Mariner völgyrendszer ( Valles Marineris ), ahol egy lantbeliek által alapított, 113 millió éve betemetett ősi város rejlik. A földalatti alagutak és barlangok óriási hálózata taláható ezen a vidéken. De itt található meg az „Éva” kódnevű ( titkos ) földi bázis is.

Mars-völgyrendszer

Az „Éva”  marsi bázis

Ez a Marson létesült „Éva” nevű földi bázis egy hatalmas épületkomplexum, mely eredetileg több millió évvel ezelőtt épült, újra lakhatóvá tételében pedig a szürkék segítettek a földi világkormánynak. 118 mérföld ( 190 km ) hosszan terül el, és az épületrendszer néhány helyen a felszín alatt három emelet mély. Ez ad otthont körülbelül 300.000 ( földi ) embernek, és a legmélyebb része 6200 lábbal ( 1890 méterrel ) van a felszín alatt. A felszín felé négy bejárat vezet, mely áll két liftaknából és két nyomáskiegyenlítő hangárbejáratból, a hozzátartozó liftekkel. Más szóval, ha mi iderepülnénk egy űrhajóval, és berepülnénk a hangárba, ami bezárulna mögöttünk, máris az épületkomplexum lecsökkent nyomásviszonyai alá kerülnénk. Így működik az egész.

Marsi bázisok

Az „Ádám” marsi bázis

Nagyon sok rakománnyal megrakodott űrhajó, mint már korábban említettem, először a Holdat érintve Oroszországból és az indiai-óceáni Diego Garcia szigetéről jön a Marsra.

transzport a Marsra

A Hellas Planitia vagy Arany-síkság néven ismert marsi terület a helye egy másik földi kolóniának; a terület keleti részén fekvő város kódneve „Ádám”. Réges-régen itt egy nagy édesvízi tó terült el. ( A felszín alatt most is nagy vízkészletek vannak. )

Hellas-mélyedés a Marson

A terület szélén lévő hegyláncba építve lényegében három nagy kupolás építmény található. A legnagyobb kupola átmérője 2,6 mérföld ( 4,2 km ), és a másik kettő átlagosan egy mérföld ( 1,6 km ) hosszú. Mindegyik kupolás építményt alagutak kötik össze egymással. A legnagyobb dóm 1000 láb ( 300 méter ) mélyen van beépítve a Mars felszínébe. A hegylánc alatt, ahol az Ádám nevű bázis található, van még egy másik alagút is, ami egy hét négyzetmérföld ( 18 négyzetkilométer ) nagyságú barlangvároshoz vezet. De az andromédaiak sem tudják igazán, hogy mi folyik ott, mert az Orioni Csoport ezen a helyen egy olyan erőtéret alakított ki, amely meggátolja az információszerzést, így senki nem láthatja, hogy mit csinálnak ebben a barlangban.

Az Orioni Csoport visszatérése

1989 márciusában az orosz Fobosz űrszonda Mars felszínére leszálló anyahajókat fényképezett le, valamint egy felderítő hajót is, amely éppen a Foboszra lőtt rá, mielőtt még az űrszonda ettől a támadástól felrobbant volna.

Foboszt megsemmisítő űrhajó

Az egyik anyahajó, amely elérte a 250 mérföld ( 400 km ) hosszúságot, az Orioni Csoport újra lakhatóvá tett régi bázisán landolt. Ez a bázis több mint 1 millió éves, és teljesen a marsi felszín alá van építve. 64 négyzetmérföld ( 166 négyzetkilométer ) kiterjedésű, amely öt szintet foglal magába, és 8500 láb ( 2600 méter ) mélyre nyúlik. A bázison, mely 1994 júniusa óta teljesen működőképes, 2111 felderítő hajó és több mint 100.000 orioni és drakonida katonai csapat állomásozik. - Az andromédaiak itt nagyon sajátos kifejezést használnak, amikor "katonai csapatokról" beszélnek.

A Cyndonia területen ( a Mars-arc vidékén ) volt a plejádiaknak, lantbelieknek és szíriusziaknak az utolsó elfoglalt bázisuk, amikor a Naprendszerünk áldozatul esett az Orioni Csoport Kr. e. 317.000 körüli támadásának. Akkor ez a cydoniai bázis is részben elpusztult az orioni támadás következtében.

Cydónia romváros

NSA 1959-ben leszáll a Marson

A NSA ( USA Nemzetbiztonsági Hivatal ), mint titkos kormányzati szerv még 1959 márciusában végrehajtotta az első Marsra szállást. Ekkor három ( földi ) űrhajó érkezett a Cydonia térségébe.

( Úgy néz ki, 1959 márciusa az első Mars-leszállás helyes időpontja )

 

Csupán 29 katona és tudós ment el erre az első küldetésre. Az "erőd" területe adott otthont a űrhajóknak és a munkásoknak, miközben az „Éva”-bázist újra megnyitották a szürkék segítségével. Az átalakítást ugyanazok a cégek és csoportok végezték, melyek a Holdon lévő bázisokat is reaktiválták : a hadsereg mérnökei ( USACE ), Bechtel, AA Matthews, Robbins Corporation, Psi Corps, tudósok és mérnökök a JPL-től ( Jet Propulsion Laboratory )

Ezen Mars-projekben résztvevő személyeknek nem volt családjuk, így nem is aggódhatott értük senki sem, ugyanakkor a személyes életük minden feljegyzését is - kivéve a földi emberek róluk őrzött emlékeit - teljesen eltűntették az NSA Ultra és Blue Moon egységek (Alfa I és II) révén, akik erre a misszióra embereket toboroztak. Mindez azon feltételezés miatt történt, hogy a Föld hamarosan megsemmisíti önmagát a környezetszennyezés, a népességnövekedés és a természeti erőforrások kiapadása miatt. ( Megj : a háttérhatalomnak már az ötvenes években is teljesen nyilvánvaló volt, hogy a 3D-s Föld pusztulása elkerülhetetlen ) A bázisok átalakítása 1968-ra készült el teljesen. A andromédaiak azt mondják, hogy a földi titkos "fekete kormányzat” bármit megtenne, hogy fenntartsa titkosítást ebben az ügyben.

1989 márciusában, éppen harminc évvel az első Marsra szállás után, egy orioni és drakonida erőkből álló csoport szállta meg ezt a marsi kolóniát, így minden kommunikációs kapcsolatot megszűnt a Hold bázisai és a Mars között. Emiatt azonban néhány igazán nagy tehetségű ember és más tudós is a Marson ragadt, azonkívül, hogy 300.000 földi ember kommunikáció nélkül maradt!

Az amerikaiak és az oroszok ezt követően azonnal szondákat küldtek ki a Marshoz, hogy megtudják, bázisaik elpusztultak-e, és hogy most már ki vannak-e tiltva a Mars felszínéről.

Megjegyzés : miután megismertük a titkos marsi bázis nehézségeit, ilyen tudattal nézzük meg ezt az 1995-ös filmet a marsi szondák sorozatos kudarcairól :


Forrás: http://www.spiritufo.ditro.hu/kozmosz-letagadott-valtozasairol/12-a-valodi-naprendszer-kutatas/231-titkos-bazisok-a-marson

Rejtélyes gömböket találtak a Marson

Nem találnak magyarázatot a NASA kutatói az Opportunity Mars-járó által felfedezett fura, apró gömb alakú képződményekre. Az amerikai űrkutatási hivatal közleményében geológiai rejtélynek, és a Mars-kutatás egyik legizgalmasabb rejtvényének nevezi a golyókat.

20120906 mars oppy sol3064 mi cape-york-fin stu

A 3 milliméter átmérőjű gömbök első ránézésre nagyon hasonlítanak azokra a golyókra, amiket szintén az Opportunity fedezett fel, és amelyek martian blueberry, vagyis marsi áfonya becenéven ismertek. Ezekben a golyókban találtak a kutatók nagy mennyiségű hematitot, vagyis vörösvasércet, és ez volt az egyik legfontosabb közvetett bizonyítéka a marsi víz létezésének.

Az újonnan talált objektumoknak azonban a szerkezetük és az összetételük is más, a NASA geológusainak egyelőre csak ötleteik vannak, de működő, alátámasztott hipotézisük még nincs. A golyókat A Cornell University geológiaprofesszora, Steve Squyres úgy jellemezte, hogy a külsejük kemény és ropogós, a belsejük viszont puha, olyanok, mint a reggelire a tejbe szórt csokis kukoricapehely.

Forrás: http://index.hu/tudomany/2012/09/17/rejtelyes_gomboket_talaltak_a_marson/

El lehet jutni egy valóságshow-val a Marsra?

Megkapta első szponzori támogatásait az a holland cég, ami 2023-ban embereket juttatna el a Marsra, egy állandó kolónia létrehozása érdekében, mindezt egy valóságshow keretében.


A Mars One névre keresztelt projekt nagyra törő tervei finanszírozását egy globális médiaeseménnyel tervezi finanszírozni, ami végig követi a teljes küldetést az űrhajósok kiválasztásától a vörös bolygón töltött első éveikig bezáróan. "Az első szponzori támogatások beérkezése egy újabb lépést jelent a Mars felé vezető úton" -mondta Bas Lansdrop. a Mars One alapító elnöke. "Valamivel több mint egy éve indultunk el ezen a úton, felkérve az iparág szakértőit, hogy osztozzanak velünk ebben a vakmerő álomban. Ma elmozdultunk a műszaki tervezéstől a finanszírozás első szakaszának irányába, egy valós alapot teremtve álmainknak."

Az első szponzorok között található a Byte Internet, egy holland Internet és webhosting szolgáltató; egy jogi cég, a VBC Notarissen; egy konzulting cég, a MeetIn; egy független webállomás, az energiára és az éghajlatra összpontosító New-Energy.tv; és a Dejan SEO, egy ausztrál keresőmotor optimalizáló céget. "A Mars One nem csupán egy merész projekt, de az emberi lélek azon magját is megtestesíti, ami az ismeretlen felkutatására ösztönöz. Megtiszteltetés számunkra, hogy támogathatjuk ezt az elképesztő tervezetet" - mondta Dan Petrovic, a Dejan SEO vezérigazgatója.

A Mars One a 2016-ban, robot küldetések sorával kezdené a megvalósítást, melyek négy éven át szállítanák egy Mars-bázis elemeit, amit kereken gördülő robotegységek szerelnének össze. Az így kapott komplexumhoz 2023 tavaszán, 9 hónapnyi utazás után érkezne meg az első négy űrhajós, akiket két évente újabbak követnének. A Földre történő visszatérésükre nincsenek tervek.

A cég vezetőinek közleménye szerint számos magán űrrepülési céggel tárgyalnak világszerte, és a Mars-kolónia minden egyes nagyobb eleméhez legalább egy alvállalkozót biztosítani fognak. A szponzori pénzeket főként az űrrepülési cégek koncepció terveihez fogják felhasználni, melyek mindegyike 500-2500 munkaórát vesz igénybe.

A Mars One becslése szerint az első négy ember eljuttatása a vörös bolygóra körülbelül 6 milliárd dollárba fog kerülni. A cég reményei szerint a Big Brother stílusú valóságshow fedezni fogja a költségek nagy részét. A televíziós műsor már jövőre kezdetét veheti, a 40 fős asztronauta-osztag tagjainak összeválogatásával.

Forrás: http://www.sg.hu/cikkek/91830/el_lehet_jutni_egy_valosagshow_val_a_marsra

Ez a magyarázat a Mars-járó fotóin lévő ufókra

Az elmúlt napokban a neten rohamosan elterjedt marsi "ufók" egyszerű pixelhibák, illetve az eredeti NASA-képek megbuherált változatai.

Amióta a NASA Curiosity Mars-járója földet ért a vörös bolygón, és bekapcsolta a kameráit, folyamatosan érkeznek a felvételek a Marsról. A képek igen látványosak és tudományos szempontból is érdekesek, de az UFO-hívők ezzel nem elégednek meg: szerintük a rover már számos ismeretlen repülő tárgyat és más furcsaságot örökített meg a bolygón.

Az első találgatások már rögtön a landolás után szárnyra kaptak, ugyanis a marsi horizontról készül felvételeken megjelent egy távoli, homályos alakzat, majd hirtelen el is tűnt. Hamar világossá vált azonban, hogy nem földönkívüli-tevékenységről van szó, hanem csak a Curiosityt talajra helyező égi daru ért földet körülbelül 600 méterre a rovertől, és ennek a porfelhője látható a felvételeken.

Az UFO-hívők azonban nem adták fel: egy YouTube-felhasználó szerint a Mars-járó más felvételein négy lehetséges repülő csészealj látható. StephenHannardADGUK videóját már közel kétmillióan látták. Hannard szerint az eredeti képeken nehezen láthatók a kis fehér pontok az égbolton, ezért ő néhány szűrő segítségével könnyebben láthatóvá tette azokat (értsd: photoshopolta a felvételeket).

Szakértők szerint azonban a 4 fehér pont csak pixelhiba a kamera CCD-érzékelőjén, írja a Space.com, az egyik legnagyobb űrkutatási hírportál. Marc Dantonio videoelemző (aki számos UFO-felvételt analizált már, és speciális effekteket készít az amerikai kormány számára) a Huffington Postnak elmondta: most is biztos benne, hogy a kamera pixelhibáiról van szó. Dantonio szerint minden CCD-érzékelőben találhatók hasonló hibák, de a nyugodt és vékony marsi atmoszférában ezek feltűnőbbek, mint az aktív földi atmoszférában. Valójában pontosan a felvételek utólagos szerkesztése miatt tűnik úgy, mintha lenne valami az égbolton.

Egy másik, elsőre keményebb diónak tűnő próbálkozás: a ParanormalCollection nevű felhasználó videóján két fehér pont látható, amelyek fokozatosan felemelkednek a marsi horizontról. A feltöltő szerint a videó alapját képező sorozatfelvételeket a rover egyik veszélyelkerülő kamerája készítette, és véletlenül szivárogtak ki a NASA-tól.

A képek tényleg a NASA-tól származnak, valójában a Curiosity elsőként közölt képei közé tartoznak, amelyeken az égi darutól származó, fent említett porfelhő is látható. A különbség az, hogy a NASA eredeti felvételein nincsenek ilyen mozgást végző fehér pontok. A Space.com epés megjegyzése szerint ezek után csak az a kérdés, hogy a NASA tüntette el a fehér pontokat a képekről, majd jutatta el az eredetiket Paranormal Collection számára, vagy a YouTube-felhasználó rajzolta rá a pontokat a felvételekre.

Forrás: NASAA NASA eredeti felvételén látható két pont a kamera objektívjén megcsillanó fény miatt jött létre - talán ez adta az ötletet a felhasználónak

 

Forrás: http://www.origo.hu/tudomany/vilagur/20120903-mars-msl-curiosity-ismeretlen-eredu-objektumok-a-marsjaro-felvetelein.html

Rejtélyes képek érkeznek a Marsról

Hatalmas izgalmat generál az augusztus elején a vörös bolygóra küldött Curiously Rover robotfelfedező. A képeken, amelyeket a Földre küld egyre több rejtélyes dolog bukkan föl, lelkes amatőrök és izgatott kutatók próbálják megfejteni, vajon mi lehet a képeken. Legutóbb egy beazonosíthatatlan lény maradványát vélték fölfedezni.

Egyelőre sem megerősítve sem cáfolva nincsenek azok a hírek, melyek szerint a Curiously Rover idegen lény testrészeire bukkant volna a Marson. Az internetnek köszönhetően a képek azonnal bejárják világot, így teret adva a találgatásoknak.

Mumifikálódott emberi ujjat véltek látni a Marson

A robotfelfedező csupán három hete van a bolygón, azonban ez idő alatt már sok kutatási anyagot küldött vissza a Földre. Nemrég egy mumifikálódott emberi ujjra hasonlító tárgyat láttak az egyik képen, ami azonnal elindította a találgatásokat, lehet, hogy járt már ember a Marson? Esetleg egy ismeretlen lény maradványát találták meg?

Van itt papucs és UFO is

Nem sokkal ez előtt egy még döbbenetesebb kép borzolta a kedélyeket. A fotón egy elhajított szandálhoz vagy más lábbelihez hasonlító dolgot találtak. A NASA hatalmas erőkkel próbálja megfejteni a képeket, viszont ez idáig, nagyobb volumenű bejelentésre nem került sor.

Ami azonban mindennél érdekesebbnek és jelentőséggel bírónak tűnik, azok a többször lefényképezett repülő objektumok. A Curiously Rover több alkalommal küldött vissza olyan képeket a Földre, amelyeken távolról látszódó beazonosíthatatlan tárgyak repülnek a Mars körül. A NASA állítja, nem saját és nem is általuk ismert űrszondák vannak a képeken - ídta hírül a Daily Mail.

Egyelőre egyik rejtélyes képre sem érkezett tudományos, hivatalos magyarázat, így tovább folyik a lelkes UFO vadászok elméletgyártási hulláma. Ki tudja, még a végén nekik lesz igazuk.

Forrás: http://borsonline.hu/20120826_rejtelyes_kepek_erkeznek_a_marsrol__fotok