.

Feedek
Megosztás
HTML

Jetit láttak egy ohioi erdőben? + Videó

Columbus — Az eddigi legélesebb és legközelebbről készült felvételt tette fel az internetre jetiről egy motoros, amelyet egy ohiói erdőben készített.


A kisfilmet egy bicikliről vagy motorról készíthették és elkapja azt a pillanatot, mikor egy rejtélyes, fekete szőrrel borított kétlábú lény átszalad az erdei úton, kezében egy bottal.


Sokan próbálják beazonosítani, hogy milyen élőlény lehet rajta. Eddig nem sikerült megfejteni a rejtélyt, sokan úgy vélik egy igazi jetit sikerült lefilmezni -- írta meg a Huffington Post.

A videóról nem derült ki, hogy férfi vagy nő készítette, sajnos a motor zajától semmilyen hang nem hallatszik. Pedig a képek tanúsága szerint igencsak megijedhettek egymástól, amikor a hegyi embernek látszó lény meglátta a közeledő járművet, sietősre vette, a motoros pedig látszólag ijedtében a bozótosba hajtott. A néhány másodperces felvétel alapján akár valódi is lehet, de semmi esetre sem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy akár előre megszervezték az egészet.

Jeti a motoros bal oldala felől közelít a képbe, kezében vagy mellső lábában egy méretes bottal. A lényről, amely főleg a Himalájában és az észak-amerikai erdőkben tűnik föl időnként, a tudósok azt állítják, hogy nem létezik. De találtak már olyan „fészket", amelyben ott volt a szőrzete. Ez pedig arra enged következtetni, hogy a jeti egy ismeretlen főemlős, egy fennmaradt emberszabású, vagy egy különös medvefajta is lehet.

 

/hirfokusz.hu & borsonline.hu/

Jetit videóztak le Amerikában?

Megdöbbentő videót töltöttek fel a youtube-ra még májusban, az ohio-i erdőben szemmel láthatólag egy nagy, szőrös emberszabású lény kolbászol a fák között. A nagy kérdés már csak az, hogyegy bigfoot-ot vagy egy vicces kedvű beöltöztetett embert vettek videóra?

/pecsistop.hu/

Jeti-szerű rémlény kísérti New Jersey-t?

A rejtélyes Sasquatch néhány kutatója szerint New Jerseynek saját réme van, méghozzá egy ragyogó szemű majomember, Big Red Eye, Nagy Vörös Szem.

A helyi szakértők szerint a Nagy Vörös Szem legendája mintegy három évtizedre nyúlik vissza. Akkor több nyúl pusztult el tisztázatlan körülmények között. A rendőrség szerint egy medve volt a gyilkosuk, de néhány helyi újság rejtélyes szörnyet emlegetett. Többek szerint annak ellenére, hogy a lény éveken át elkerülte a vadászokat és a fotósokat, nem jelenti azt, hogy nem kísért Sussex megye fái között.


"Talán nem tudunk mindent, embert küldtünk a Holdra, műholdaink vannak, de itt ez a teremtmény, aki az orrunk előtt él, és egy olyannak a mestere, amit mi már réges-rég elvesztettünk: hogyan kell túlélni a vadonban" - vélekedik Mike Aragona, a Bigfoot Kutatók Szervezetének tagja.

Tom Card, 56 éves nyugdíjas vadőr állítása szerint már találkozott a Nagy Vörösszeművel a High Point parknál még a hetvenes években. "Egész életemet a fák között töltöttem, de sohasem hallottam még ahhoz hasonlót, amit a találkozáskor hallottam" - nyilatkozta Card néhány napja a United Press International-nak. "Mikor először hallottam, azt hittem, csak egy sziréna szól a távolban, de újból felharsant. Láttam, amit két férfi fut lefelé az úton, éreztem, hogy valami rossz közeleg.

Joe Garris viszont a tamáskodók táborát erősíti. Elmondta: vadvilág-szakemberként számos hívást fogadott, melyekben feltételezett Bigfoot-észlelésekről adtak hírt, de ő sosem látta a lényt. Szerinte az emberek csupán hinni akarnak a dolgokban.

Jetikutató-intézet nyílhat Oroszországban

Jetikutató-intézetet akarnak alapítani Szibériában - az orosz akadémikusok ellenzése ellenére.

A nyugat-szibériai Kemerovo terület tisztségviselői szerdán jelentették be tervüket, miszerint külön részleget hoznának létre a havasi ember kutatására, de hozzátették, hogy a végleges döntés még várat magára. A jeti valamelyest "rokona" a Loch Ness-i szörnynek és az észak-amerikai Big Footnak, alias Nagylábnak, mivel mindegyik inkább csak legenda, látni nemigen sikerül őket, legfeljebb látni vélni.
Kemerovo vezetői egyáltalán nem bánják, ha valaki jetit lát, és megpróbálják a legendát az idegenforgalom élénkítésére használni. Elképzelésük szerint a kutatóközpontban mintegy harminc tudós kutakodhatna jetik után - ennyien foglakoznak a témával Igor Burcsev jetikutató szerint. Kemerevo vezetői Burcsev adataira hivatkozva jelentették be, hogy a harminc tudós együttműködve tehetné dolgát a kutatóközpontban.


"Úgy véljük, hogy a jeti az emberi evolúció leágazása, a havasi ember harmóniában él a természettel" - idézték a tisztségviselők Burcsevet, aki korábban azt találta mondani, hogy a kutatóközpont a Keremevói Állami Egyetem része lenne. Az egyetem villámgyorsan elhatárolta magát ettől közölve: "jetikutatás nem szerepel az egyetem tudóscsapatainak érdeklődési körében."
Kemerevo egyelőre több szenet ad Oroszországnak, mint jetit - a terület fő gazdasági profilja a bányászat. Elöljárói ugyancsak szerdán azt is bejelentették, hogy nemzetközi jetikonferenciát szerveznek és annak sikerétől függően döntenek majd a jetikutató-központról.

/kultúra.hu/