.

Feedek
Megosztás
HTML

Igazi kiborgokat építene egy milliárdos

A sci-fi regények és filmek íróinak és rendezőinek fantáziáját a földönkívüli lények mellett leginkább a kiborgok, tehát emberszerű robotok indítják be. Egy orosz milliárdos most a fejébe vette, hogy valósággá változtatja a fikciót.


Dimitrij Itskov nem áprilisi tréfának szánta, hanem teljesen komolyan gondolja, hogy úgy tenné az embereket halhatatlanná, hogy gépekkel olvasztaná össze őket. A 2011-ben indított projektet tervei szerint 2045-re hozza arra a szintre, amikor már "anyag-független" elmék létezhetnek, amelyek mesterséges testekben működhetnek tovább. A végső cél az, hogy egy személy tudatát "átültessék" az élő agyból egy gépbe, mindezt úgy, hogy az adott ember személyisége és emlékei épek maradjanak. Ha ez sikerülne, akkor az adott személy "lelke" tulajdonképpen egy internethez hasonló hálózatban létezhetne, és akár "internet-sebességgel" utazhatna.

Itskov tervei kétségtelenül ambiciózusak (és akkor még diplomatikusak voltunk), az viszont tény, hogy lépésről lépésre felvázolta, hogy hogyan szeretne elérni a 32 év múlva esedékes végcélig. Az első ilyen lépés az Avatar A megalkotása, amely egy olyan robot lenne, amelyet egy ember irányítana egy "agy-gép" átalakító segítségével. Ez utóbbi egyébként már valamilyen szinten létező technológia, a határidő ennek megfelelően rövidebb, 2020-ra szeretne ezzel elkészülni Itskov. A 2025-re elkészülő Avatar B már bonyolultabb lenne, hiszen egy adott személy halálát követően agyát beültetnék egy mesterséges testbe. 2035-re már kész lesz az Avatar C, amely az emberi tudat számítógépes modellje, tehát úgy működnék mesterséges testben, hogy abban már az agy is mesterséges, de a mi személyiségünk van beletáplálva. Ezzel már lényegében saját testünkön kívül működhetünk tovább, majd a végső 2045-ös dátumra elérnénk, hogy az emberi elme bármiféle fizikai formától teljesen függetlenül létezhessen..


A milliárdos bizonyára nagy Asimov rajongó, de az biztos, hogy nagyon komolyan gondolja, hogy elhozza az emberiség számára a szellemi halhatatlanságot.

/technet.hu/

Meteor-becsapódás Oroszországban

Magyar idő szerint péntek hajnali 5 óra körül meteor csapódott a Föld légkörébe az Urál-hegység déli felén elhelyezkedő Cseljabinszk felett - számoltak be a külföldi oldalak, köztük a Reuters vagy a CNN.

A nagy robbanással járó jelenség 247 embert sebesített meg, közülük kilenc embert kórházban ápolnak. A sérülések jelentős részét a betört ablakok miatt repkedő üvegszilánkok okozták.

A jelenségnek a szakértők szerint semmi köze sincsen a ma este Földünk mellett elsuhanó kisbolygóhoz.

Felvételek az oroszországi meteorról:

Egy fényes, fehér villanás jelent meg az égen néhány másodpercre, ezt egy hatalmas robbanásszerű hang követte. A robbanás középpontja nagyjából 80 kilométerre volt a Cseljabinszk tartománybeli Satka városától. Orosz hírforrások szerint a meteor a légkör alacsonyabb részén elégett az Ural hegység környékén. Többemeletes épületek ablakai törtek be, ezek okozták a sérülések többségét. Egyes szemtanúk szerint a robbanást követően kisebb darabok a földre hullottak.

A Youtube videómegosztó portálra már most számos felvétel felkerült az eseményről:

Egyes kutatók szerint a történtek a tunguszkai eseményre emlékeztetnek. Az akkori aszteroida nagyjából egy 1300 négyzetkilométeres területen tarolta le a tájat, a robbanástól tövestől szakadt ki a földből több, mint 80 millió fa.

Érdekessége a pénteki napnak, hogy ezen az estén lesz földközelben egy nagy aszteroida is, a 2012 DA14-ként ismert 45 méteres kőtömb. A kutatók szerint a Föld felszínétől nagyból 27 ezer kilométerre fog elhaladni, tehát becsapódástól nem kell tartani.

Az alábbi videón egy hatalmas csattanás is hallatszik:

Forrás:CNN, időkép

Évszázados rejtély lett az 1908-as tunguszkai üstökösből

Hasonlóan váratlanul jött és pusztított 1908-ban az az égitest, amely tunguszkai eseményként vonult be a történelembe. Tunguz-katasztrófának nevezik azt a voltaképpen tisztázatlan eredetű, szokatlan méretű kozmikus eseményt, amely 1908. június 30-án a szibériai Köves-Tunguszka folyó partján pusztított, hatalmas tölcsér alakú nyomot hagyva a tajgában, s 2000 négyzetkilométernyi területen döntve ki a fákat.

A robbanás, amely 5-10 kilométeres magasságban történt, erejét tekintve 15 megatonna trotilnak, vagy 1500 olyan atombombának felelt meg, amely Hirosima pusztulását okozta – vélik a tudósok. A robbanás okozta hőhullámokat több száz kilométerre is érezni lehetett, Londonban és Európában északi részén napokig világított az ég. Már a becsapódás után is egy hatalmas meteoritra gyanakodtak, ám a helyszínen egyetlen meteoritdarabot sem találtak.

Leonyid Alekszejevics Kulik (1883–1942) orosz geológus, akadémikus először 1921-ben kereste fel a területet, de akkor a meteorit helyett csak egy sziklát talált. Kuliknak hat évébe telt, mire sikerült elegendő pénzt gyűjtenie az első tudományos expedíció megindításához. A lovakkal és szánokkal érkező kutatócsapat a régióban élő szemtanúk kifaggatása és a terepszemle után megállapította, hogy semmi nyoma sincs felszíni becsapódásnak (kráternek), a fák és minden növényzet azonban teljes mértékben kipusztult 40–50 kilométeres körzetben.

Kulikot ez sem tántorította el attól, hogy folytassa a meteorit vagy a kráter feltételezett helye utáni kutatást. Utolsó expedícióját 1939-ben vezette, az Alsó-Tunguszka és a Léna folyó közti vidék ezt követően egészen az ötvenes évekig feledésbe merült. Ekkor légi felvételek segítségével sikerült azonosítani egy pillangó alakú, közel hetven méter átmérőjű területet, ahol 40 ezer kidőlt fa feküdt. A földminták elemzésekor nikkelt, rezet és germániumot tartalmazó globulákot (sűrű porcsomó) azonosítottak, amely elemek több millió celsius fokon fuzionáltak.

Bár az elmúlt évtizedekben számos elmélet látott napvilágot (a hidrogénbomba felrobbantása után például a neves szovjet sci-fi író, Alekszandr Kazancev azt állította, hogy a jelenséget egy nukleáris meghajtású űrhajó felrobbanása okozta), a legvalószínűbb magyarázat szerint a felrobbant objektum egy üstökös darabja volt.

Az üstökös elméletével a 2006-os moszkvai 5. nemzetközi aerokozmikus kongresszuson egy orosz tudós állt elő. Vlagyimir Alekszejev kijelentette, hogy a „Tunguzka” szerves anyagokat tartalmazott. Üstökös volt, amely a Föld légkörébe belépve felhevült, intenzív bomlásnak indult, széndioxidot bocsátva ki a levegőbe. A tudós a faanyag, valamint a talaj vegyelemzésével kimutatta, hogy a Tunguz égitest összetételét tekintve nagyban hasonlított a Halley-üstököshöz. Alekszejev akkor elmondta, hogy a tudósok nem tudják százszázalékos biztonsággal megállapítani a Tunguz égitest összetételét, mindössze annyi bizonyos, hogy magas hőmérsékleten zajló folyamat (robbanás) zajlott le

Forrás:Múlt-kor történelmi portál

Felfüggesztették a rejtélyes építkezést

Befejezték a Fehér Ház melletti titokzatos építkezés első szakaszát.

Nem túlzás kijelenteni, hogy a Fehér Ház a világ legismertebb elnöki lakosztálya, így érthető, hogy az egész világ kíváncsian figyelte, ahogy az elmúlt két évben elkerített, földalatti munkákat végeznek a nyugati szárny környékén.

A hivatalos tájékoztatás szerint az épület cső- és vezetékrendszerének régóta esedékes felújítása zajlik, bár ez nem épp a legjobb magyarázat egy többemeletes földalatti építményre és a tömegével érkező, betont és acélgerendákat szállító kamionokra.

Kideríteni bizony semmit sem könnyű, a munkákat végző alvállalkozókkal titoktartásra kötelező szerződést köttettek, sőt, még azt is előírták, hogy Fehér Házba tartó teherautókon le kell ragasztani a céginformációkat.


Arra a kérdésre, hogy négyévesre tervezett „felújítás” következő szakasza mikor és hol kezdődik, szintén nincs válasz, a magyarázat szerint azért, mert még ők sem tudják pontosan.

Az amerikai sajtó munkatársai nem adták fel könnyen, folyamatosan kérdezgették, hogy vajon az elnöki óvóhely újul-e meg, esetleg új irodák lesznek-e a föld alatt, de a válasz mindig az volt, vezetékeket és csatornacsöveket cserélnek. Az acélgerendákkal.


A múltban általában akkor derült fény a titkos bunkerek és létesítmények helyére miután azok már nem nyújtottak elegendő védelmet az új technológiákkal szemben, így könnyen lehet, hogy erről a titokról is lehull majd a lepel pár évtizeden belül. Addig is be kell érnünk az apró morzsákkal, hiszen a legkonkrétabb információ ami kiszivárgott az építkezéssel kapcsolatban az az, hogy összesen 376 millió dollárba (kb. 83 milliárd Ft) kerül.Ahogy az a fentiekben is látható, készült pár fotó a titokzatos gödörről, de most már csak a parkot és a pázsitot egyengető kertészekkel lehet találkozni a területen, a föld alatt pedig nem tudni, mire készülnek.

 

/Huffington Post/Kultúrpart/

Keshe reaktor: a világ összes gondja megoldódhat

Az új technológia megoldja a globális energia és vízhiány problémáját, és kiveszi az irányítást a jelenlegi pénzügyi struktúra kezéből. A New-York és Teherán közti útvonalat 10 perc utazási időre képes lerövidíteni és ingyen energiát ad a Föld minden lakója számára.

A bolygónk, de akár a világegyetem szinte minden pontja elérhető lesz az iráni származású tudós, Mehran Tavakoli Keshe által kidolgozott plazma alapú Magrav technológiával. Sőt, az űrhajók semmilyen kockázatos mágneses sugárzásnak nem lesznek kitéve általa a világűrben, így a rendszerek és az utasok biztonságosan utazhatnak majd.

A technológia azonban blokkolja az elektromágneses mezők információtovábbítását, így az információk átadásának ellenőrzését is a műholdak részéről, épp ezért az USA-nak már most komoly migrénje van Iránnal szemben, és minden globális megfigyeléssel kapcsolatban.

A Keshe Alapítvány szabadalmának szépsége, hogy az minden kormány számára szabadon felhasználhatóvá válik, ígéretük szerint ezzel megszüntetve az egészségügyi ellátás hiányosságait, az élelmiszerhiányt és az energia előállítás gondjait is, szerte a világon. A társaság memoranduma tartalmazza a plazma-reaktror szabadalmának átruházását minden egyes emberre a Földön, legyen az bármilyen származású.

Obama amerikai elnök persze már reagált is, és elutasította az új technológiát, mivel az képes megzavarni, vagy akár blokkolni az USA kommunikációs rendszereit minden frekvencián, akár távoli pontok között is. Minimális erőfeszítéssel pedig le tudja bénítani a műholdas adatátvitelt is, legyen bármelyikről szó.

Az Alapítvány válasza az amerikai elnöknek:

„Obama elnök úr!

Megtaláltuk a módját, hogy a világbéke megőrizhető legyen az új technológia fejlesztése révén, az egész emberi faj védelmében. Reméljük, elég nyitott, első meghallgatásra, és majd kiad egy rendeletet, ami világbékét hozhat. Léteznek olyan idők, amelyek lehetővé tennék az ellenség erősebb támadását, mert az emberek szeretnék megtudni, hol van a gyenge pontja az amerikai védelmi rendszernek.

A közvetlen technológia demonstrációjára hívjuk meg Önt és a kabinetjét, egy semleges területen, ahol az iráni elnök is jelen lehet, és ahol senki sem csal a másik kárára, hogy mindannyian megértsük az alapvető változásokat amelyek szükségesek az emberiség érdekében. Beszéljünk egy igazi világbékéről.

Az én utolsó interjúmban Los Angelesben azt mondtam, alakítsuk át a katonai gyárakat az USA-ban, hogy így biztosítsuk az erőforrásokat. Az amerikai űrszervezetek és a háborús eszközök a háború mozgatórugói, az egyetemes béke eszközeivé válnának.

Az amerikai repülőgép-anyahajók csak nagyobb múzeumok lesznek, vas madaraknak, amikor a Magravs technológia hatékonyan alkalmazható, és a kifutópályáik tele F16 és F18 gépekkel, mert ezek a gépek nem repülnek tovább, ha egyszer az elektronikai Magravs-technológia zavar. Ezeket a repülőgépeket és hadihajókat A-tól Z-ig újra hasznosítani kell.

Obama elnök, kérjük, hogy értse meg ezt a változást, és hadd mutassam meg, hogy a technológia okozza ezt. Ezután kérjük, a világbékét egy közös asztalnál megkötni.

Kérjük, jelentkezzen be egy rendeletettel, az igazi béke és a tudomány és a technológia érdekében... Ez nem büszkeség kérdése. Nem egy csoport vagy ország büszkesége, de mindannyiunk előrehaladásáról, az emberi faj új magasságokba emelése és megértése érdekében az egyetemes teremtés érdekében, amelyben mindannyiunknak megvan a helye.

Belgiumban a nagykövet és a konzul a korábbi megbeszélések és levelezés alapján, közvetlen hozzáférést biztosít a további kommunikációhoz.

Üdvözlettel egy békeszerető embertől, aki kifejlesztette ezt a nagy teljesítményű technológiát az emberiség javára.

MT Keshe"


Négy éve tesztelték a rendszert először, és ha az általa használt erők aktívan kerülnek kiválasztásra egy bizonyos területen, a másik oldal nem tud információt küldeni a címzettnek. Magyarán annyi lesz a sokat emlegetett amerikai tudatmódosításnak, a fejek felett cirkáló pilóta nélküli drónoknak és még a HAARP-nak is...


A közelmúltban azonban elfogadtak egy amerikai rendeletet, mert aggódnak a fejlett technológia miatt, bizonyos műveletek végrehajtása során. Az USA-nak ugyanis egyelőre nincsen olyan rendszere, mely képes lenne legyőzni egy ilyen erős technológiát, így a rendelet elfogadásával próbálja büntetni azt, és bűnös szervezetként beállítani a Keshe Alapítványt.

Ezzel szemben az alapítvány továbbra is nyitott az amerikai tudósok felé is, akik meghívást is kaptak az együttműködésre. A 2012. április 12-i Foundation Center Ninove-ben megrendezett brüsszeli konferenciára a világ összes országának nagykövete meghívást kapott. Az összejövetel témája a Magrav reaktor tér, gravitációs- és mágneses technológiájának a világgal való megosztása volt.

Az alapítvány 2012. szeptember 6-ra újabb konferenciát hívott össze, ahol újra ismerteti a rendszert, illetve az időközbeni új felfedezéseket. A konferenciára megint csak meghívást kaptak a világ összes államának vezetői. Magánembereknek, érdeklődőknek pedig 2012. szeptember 21-én tartanak nyilvános bemutatót a szervezet munkatársai.

/nyirseghir.hu - beküldte:Ákos/

Zombiriadó volt az USA-ban

Zombiriadót tartottak csütörtökön az Egyesült Államokban - bár attól nem igazán tartanak, hogy valóban támadás éri eleven holtak seregétől az országot.

A kormányzat felszólította a lakosságot, hogy készüljön fel zombiakpokalipszisre - katasztrófák túlélési gyakorlatának jegyében, mivel hurrikán, járvány, földrengés vagy terrortámadás esetén azonos forgatókönyv szerint kell menekülni és menekíteni.A kormányzat egyebek közt javasolta, hogy doglozzanak ki evakuálási terveket, mindenki vegyen magához egy váltás ruhát, tartson kéznél ivóvizet, gyógyszerekből tartalékmennyiséget, elemlámpát.

A zombiriadó ötletét egyébként egy viccelő szolgáltatta még 3 éve. A Floridai Egyetem katasztrófa-elhárítási forgatókönyvei közé zombitámadást is beírt egy olyan munkatárs, aki - a rektor értékelése szerint - nem viszonyul túl komolyan a katasztrófahelyzetekhez.

/metropol.hu/