.

Feedek
Megosztás
HTML

Valami van a levegőben…

Cikkem témája kényes kérdést boncolgat.

Mindenekelőtt leszögezném, az itt leírtak hivatalosan nem bizonyított, és nem elfogadott tények.

Annak ellenére, hogy egyre többen beszélnek róla – temérdek videó, írás, fénykép jelenik meg az interneten e témában -, és kezd lehullani a fátyol a „titokról”, még a mai napig is a szőnyeg alá söprik a nagyhatalmak az olykor igencsak feltűnő „égi jelenséget”, a chemtrail-t.


Maga a jelenség optikailag nem más, mint az égen cikázó repülőgépek nyomában maradó csíkok (nyomvonalak), az úgynevezett kondenzcsíkok (contrail), amelyek olykor beborítják az egész égboltot, gyakran szürrealisztikus látványt nyújtva.

Ezen csíkok jelenléte teljesen normális; tudományosan, fizikailag magyarázhatóak.

Mielőtt kitérnék a chemtrail-re, mindenképp fontosnak tartom megemlíteni, hogyan keletkeznek a kondenzcsíkok:

A kondenzcsík a repülőgépek hajtóművei által elégetett üzemanyag égésterméke. Összetételét tekintve oxidok, nitrogén, kén, szén-dioxid, víz, és korom található benne. Ha az átlagos repülési magasságot (9-11 ezer méter) vesszük alapul, ahol a menetrendszerinti járatok közlekednek, a levegő hőmérséklete kb. -40 Celsius, -55 Celsius fok között mozog. A légnyomás pedig nagyon alacsony, megközelítőleg a földi légnyomás 10 %-a. Ebből következően a levegő könnyen képes vízpárával túltelítetté válni. Ha a levegő hőmérséklete csökken, egyre kevesebb vízpárát képes feloldani, és ha harmatpont alá hűl, telítetté válik. Ekkor a vízpára kicsapódhat, megfagyhat egy szilárd tárgyon. Azaz, ha lehetősége van a párának valamin kicsapódni, azt meg is teszi. A repülőgépek hajtóműveiből kiáramló kondenzmagvak (égéstermékek) elősegítik a levegőben lévő pára felhővé alakulását. A kondenzcsík tehát nem más, mint egy felhő, a cirrusfelhők (Cirrus aviaticus) közé sorolandó. A kondenzcsíkok „viselkedése” hasonló a normál felhőkéhez. A fátyolfelhőkre hajaznak leginkább, mivel miniatűr jégkristályokból épülnek föl. Láthatóságuk, az hogy milyen sokáig maradnak az égbolton, mennyire terjednek szét, függ az adott légréteg páratartalmától, hőmérsékleti -és szélviszonyaitól. Lehet, hogy csak néhány percig látható, de akár órákon át is megmaradnak, kiszélesednek, ekkor hasonlít leginkább a már fent említett fátyolfelhőre.

A chemrtail – valóság, vagy összeesküvés elmélet?

A chemtrail az angol chemical trail (vegyi csík) szóösszetételből alkotott fogalom. A jelenség lényegében hasonlít a fent említett kondenzcsíkokhoz, azzal az „apró” eltéréssel, hogy ezen csíkok – az elmélet szerint – nem a repülőgépek hajtóműveiből származó égéstermékek, hanem speciálisan erre a célra kifejlesztett aeroszolos permetezésre alkalmas, nanotechnológiás porlasztószerkezetek használatával jönnek létre, melyeket szintén repülőgépekkel szórnak a levegőbe.

Ezek a csíkok sokkal tovább (akár napokig) is képesek a légkörben maradni, és a kondenzcsíkokkal ellentétben teljesen más anyagokat (bárium, magnézium, alumínium, cink, nano-szálak, stroncium, baktériumok, spórák, gombák, vírusok, stb.) tartalmaznak. Ezek a kémiai/vegyi csíkok tartalmazhatnak olyan anyagokat is, amelyek kifejezetten alkalmasak felhőmagvasításra, csapadékképzésre, azaz az időjárás befolyásolására is.

Ezen vegyi anyagok légtérbe juttatásának elsődleges céljai közé sorolják azidőjárás befolyásolását. A chemtrail létezésében hívők szerint az összeesküvő nagyhatalmak (NATO, USA, ENSZ, EU, stb.) abban állapodtak meg, hogy ezen vegyi anyagok légkörbe juttatásával mérséklik, illetve állítják meg a klímaváltozást. Emellett a chemtrail másik célja a népesség csökkentése. Ez utóbbit a fent említett összetevők (nehézfémek, radioaktív anyagok) levegőbe juttatásával érik el, melyek néhány nap alatt a föld felszínét elérik, és az élő szervezeteket megtámadják. A nehézfémek elraktározódnak a szervezetben, kevésbé, vagy szinte abszolút nem ürülnek. Ezen anyagok rákos betegségeket, veseelégtelenséget, légzőszervi megbetegedéseket, fejlődési rendellenességet, pszichés elváltozásokat, és még számos komoly egészségügyi problémát okozhatnak.


Az aeroszolos permetezést végző gépek utastere.

Az Egyesült Államokban egyre többen állítják, hogy a repülőgépek nyomában nem kondenzcsík, hanem aeroszolos permetezés nyomait vélik felfedezni. Állításukat azzal támasztják alá, hogy egy-egy ilyen permetezés után megnövekszik a légúti megbetegedések száma, sokkal több beteg ember fordul orvoshoz, mint egyébként szokott. Egyes chemtrail „szakértők” talaj -és vízmintákból kimutatott nagy koncentrációjú, egészségre káros anyagra hivatkoznak. A Green Peace évek óta tüntet a chemtrail tevékenység ellen, a világ minden táján felhívják az emberek figyelmét arra, hogy valami van a levegőben… Sajnos akcióik minden alkalommal kudarcba fulladnak, a nagyhatalmak hárítanak, fals, kitérő válaszokat adnak a jelenséggel kapcsolatban. Egyes országok parlamenti szinten is foglalkoznak az üggyel, mert a statisztikai adatokat figyelembe véve egyre több a haláleset, és a rákos megbetegedés a chemtrail megjelenése óta.

Hazánkban is évek óta számolnak be chemtrail-gyanús csíkokról az égen, melyek ellepik a világhálót kép, és videó formájában is. Augusztus 31-én pénteken, Budapesten a IX. kerületben fotóztam számomra nagyon furcsa „kondenzcsíkokat”. A kristálytiszta égboltra kb. 10 perc alatt kerültek ezek a csíkok. A képeken látható, hogy legalább 10-15 gép hagyott maga után látványos nyomvonalat a levegőben. Ezen csíkok még órákkal később is láthatóak voltak, szétterültek az égbolton, és szabályos felhőket alkottak. Természetesen nem állítom, hogy az általam fotózott csíkok chemtrail tevékenységre utalnak, de mindenesetre szokatlan, és elgondolkodtató.

 

Chemtrails? Budapest, IX. kerület, 2012.08.31.

Fotó: Bok Péter

Hogy mit tehetünk? Nehéz kérdés. Mivel a chemtrail jelenleg még nincs bizonyítva, ezért óvatosan kell bánnunk a kérdéssel kapcsolatban. A legjobb, amit tehetünk, hogy nyitott szemmel járunk, fényképeket, videókat készítünk, tanulmányozzuk az ezzel kapcsolatos irodalmakat, bővítjük a tudásunkat. Minél több ilyen kép, és videó kerül nyilvánosságra, annál kínosabb lesz a hatalomnak ködösíteni, és egyszer talán kiderül az igazság, és végleg elhúzzák a csíkot az égről (is)…

Forrás: http://www.magyartudat.com/valami-van-a-levegoben/

A chemtrail-összeesküvés

Szerző:marinov

Chemtrail-ügyben a web tele van pro és kontra véleményekkel: mivel a felettünk húzódó égbolt mindenkit érint, mindenki el is akarja mondani a maga verzióját. Általánosságban megfigyelhető, hogy minél hosszabb az elméletleírás, annál több ellentmondásba keveredik a cikk szerzője. A másik oldalt nézve: nehezen érthető fizikai jelenségekről lévén szó, minél részletesebb egy cáfolat, annál több kérdőjel jelenhet meg egy laikus fejében a cikk olvasása közben.


A hivatalos cáfolatok ráadásul amúgy sem győzik meg az elmélet hívőit, a hatalom tagadó nyilatkozatai ugyanis illeszkednek az összeesküvés teóriájába. “Mindent elkövetnek a tevékenység titokban tartása érdekében, és ehhez minden eszközük meg is van, a tudománytól a manipuláción át az elhallgattatásig” – sugallják a teória terjesztői.

Miután átrágtam magam jó pár szövegen, úgy döntöttem, újabb terjedelmes összefoglaló helyett egy átlátható bejegyzésben mutatom be a chemtrail-elmélet fő – egymással egyes verzióiban ellentmondó, így részeiben önmagát is leleplező – állításait, majd a szkeptikusok ellenérveiből idézek röviden.

Az elmélet

Kondenzcsík és kondenzcsík között is van különbség: vannak gyorsan eltűnő, “normál” kondenzcsíkok és vannak lassan eltűnő, széles csíkok. Utóbbiak az elmélet szerint valójában nem is kondenzcsíkok, hanem úgy keletkeznek, hogy titokzatos repülők mérgező vegyi anyagokkal permeteznek minket.

Az állítólagos megbízók

- legtöbbször egy határokon átívelő “háttérhatalomra” fogják a permetezést,
- más verziókban a kormány (csak így, minden további meghatározás nélkül) vagy az amerikaiak és szövetségeseik a ludasak,
- magyar nyelvterületen pedig – igaz, csak sejtetés szintjén – olyannal is találkoztam, hogy az ellenséget honosították (“lehetséges, hogy a furcsa csíkok az Orbán-kormány, illetve a szaktárca tudtával kerülnek egünkre?”)

Állítólagos célok

- az időjárás befolyásolása,
- a globális felmelegedés megakadályozása,
- népességszabályozás (meddőséget okozó betegségek terjesztésével),
- népirtás (halálos betegségek terjesztésével),
- agykontroll,
- csillagháborús technikák alkalmazása (?).

A módszer felbukkanásának ideje

Először a 90-es évek közepén Kanadában, az USA-ban és Nagy-Britanniában figyelték meg a jelenséget, azóta állítólag világszerte tapasztalták, kivéve Kínát.

A felhasznált repülők

- titkos és átalakított repülők, melyek mozgását a minden gépet feltüntető radar sem érzékeli,
- egy másik verzió szerint a személyszállító repülők is benne vannak a projektben (“Egy repülőgép-szerelő beszámolója szerint kis híján kirúgták, amikor egy utasszállító gép szervizelése közben oda nem tartozó tartályok csővezetékét próbálta megfejteni.”),
- egy harmadik elmélet szerint ufók végzik a szórást.

A permetezett mérgező anyagok

- alumínium,
- cink,
- stroncium,
- bárium.

A “bizonyítékok”

- csíkos égboltot ábrázoló fotók és videók
- fotók átalakított permetezőgépekről,
- “statisztikai” adatok és “tudományos” vizsgálatok,
- “törvények” idézése, amelyek lehetővé teszik az ilyen beavatkozásokat,
- különféle szervezetek “beismerő vallomásai”.

A szkeptikusok főbb ellenérvei

- a chemtrail-csíkok valójában normál repülők nyomai az égbolton,
- a kondenzcsíkok ugyanis a chemtrailisták tanaival ellentétben sokfélék lehetnek és nem tűnnek el azonnal,
- régen is voltak hosszan tartó és széles kondenzcsíkok (lásd például a bejegyzés első, 1944-ben fotózott képét),
- a “gyanús” gépeket mutató fotók és videók többnyire legális funkciójú repülőket ábrázolnak, esetenként pedighamisítványok,
- az elmélet hívői gyakran élnek csúsztatásokkal a tesztek, a hivatalos beismerések és az eljárás elleni politikai lépések idézésekor

/urbanlegends.hu/

A chemtrail összeesküvés-elmélet

forrás: greenpeace.blog.hu

A Greenpeace-t is egyre többen keresik meg az úgynevezett „chemtrail”-nek nevezett összesküvés elmélettel kapcsolatosan. Sokan aggódnak amiatt, hogy a repülőgépek mögött látható kondenzcsíkok igazából szándékosan kibocsátott veszélyes vegyi anyagok. Megvizsgáltuk ezért a rendelkezésre álló információkat, ami alapján kijelenthetjük, hogy nem találtunk olyan információt, ami alátámasztaná a chemtrail elméletet.

Mi is az a chemtrail? A chemtrail, azaz chemical trail (vegyi nyomvonal) kifejezés több hasonló elméletet is takar. Az interneten a Google több mint 2 millió találatot ad a chemtrail kifejezésre, azaz sokakat foglalkoztat a jelenség. A legelterjedtebb elmélet szerint, mind a katonai, mind a polgári repülőgépekből kipermeteznek vegyi anyagokat, elsősorban alumíniumot annak érdekében, hogy manipulálják a klímánkat.

A „chemtrail hívők” szerint a permetezést bizonyítja, hogy az égen a repülőgépek mögött látható kondenzcsíkok az utóbbi időben megváltoztak. Rengeteg film található videó megosztó oldalakon, mely a közzétevők szerint furcsán viselkedik: szétterül, hirtelen megszűnik, stb. A chemtrail elmélet szerint az összeesküvő nagyhatalmak, világszervezetek (USA, NATO, ENSZ, EU, stb.) megállapodtak abban, hogy ezzel a titkos kibocsátással hűtik le a klímát és állítják meg a klímaváltozást. A „chemtrail szakértők” szerint az ENSZ is tudja, hogy ez a kísérlet járulékosan több milliárd embert megöl, de ennek ellenére fontosabbnak tartják a magasztos célt. Van olyan chemtrail elmélet miszerint, nincs is klímaváltozás, hanem gazdasági érdekekből a chemtrail révén manipulálják a klímát, sőt egyesek szerint a chemtrail célja az emberiség irtása – népességszabályozás. A chemtrail leírásokszerint alumíniumot és báriumot, vagy nano méretű alumíniumot és báriumot, polimer-mikroszálakat, sőt egyéb anyagokat is kijuttatnak, ami képzi a szerintük gyilkos vegyi felhőt. A chemtrail elméletekben gyakran szerepel az USA ionoszféra-kutató program a HAARP (High Frequency Active Auroral Research Program) felelőssége, szerepe is, amihez szintén több összeesküvés elmélet kapcsolódik.

A legelterjedtebb chemtrail elmélet szerint a polgári és a hadi repülőgépek szándékosan a levegőbe juttatnak alumíniumot, mely az elmélet terjesztői szerint földre kiülepedve károsítja az emberek egészségét. Ha valóban valaki nagy mennyiségű alumíniumot juttatna ki, akkor sem lennénk nagy bajban. Először is elemi alumínium a légkör levegőjével reagálva alumínium oxiddá válik, ami semmiképp nem nevezhető mérgező anyagnak. A földre kijutó alumínium vegyületektől sem szabad megijedni, hisz a talajban is nagy mennyiségben találhatóak alumínium vegyületek. Az alumínium a harmadik leggyakoribb elem a Földön (8,13%) és a leggyakoribb fém a földkéregben. Minden étel, ital és a környezeti elemek is tartalmaznak valamennyi alumíniumot. Alumíniumvegyületeket élelmiszer-adalékként és gyógyszerekben is felhasználnak. Egy átlagos felnőtt naponta 30-50 mg alumíniumot eszik meg. Ehhez képest több chemtrail-es oldal is bizonyítani próbálja az alumínium mérgező hatását. Természetesen, mint a legtöbb anyag az alumínium is káros nagy mennyiségben. Például, ha 100 miligramm/liter (mg/l) felett van alumínium az ivóvízben, akkor az gyomor- és bélrendszeri irritációt okozhat. A „chemtrail bizonyítékok” során viszont esővízben csupán 0.080-0.12 mg/l alumíniumot mutattak ki. Az igen szigorú uniós magyar és EU-s ivóvíz határérték is 0.200 mg/liter (200 mikrogramm/liter) alumíniumot engednek, így a „chemtrail bizonyíték” esővizet bárki nyugodtan meg is ihatja. A folyamatos alumínium szennyezés kockázataira, például az Alzheimer-kór és az alumíniumkitettség kapcsolatára egyes kutatások felhívták a figyelmet[1], ám a „chemtrail bizonyítékok” viszont a normális környezeti alumínium kitettség töredékét mutatták csak be.

trail.jpg

A másik gyakran emlegetett, ám esővízben ritkán kimutatott anyag a bárium. Az emberi szervezet átlagosan 0,3 mg/kg báriumot tartalmaz – ami döntően a csontokban található -, viszont a nem kötött bárium valóban akut mérgező hatású az emberre. 3-4 gramm már halálos lehet, a légzés bénulását okozza. Ilyen mennyiséggel összevethető bárium koncentrációról viszont egyetlen chemtrail mérés sem számolt be.

Egyes chemtrail elmélet szerint a mérgező anyagokat nanoméretben juttatják ki a levegőbe. A nano anyagok viselkedése eltér a normál méretű anyagokétól, így egészségügyi hatásuk is akár súlyosabb lehet. A chemtrail dokumentumok azonban nem mutatták be semmilyen bizonyítékot nano anyagok jelenlétére a légkörben, esővízben.

A chemtrail hívők egyik fő bizonyítéka, hogy a kondenzcsíkok sokáig megmaradnak, időnként eltűnnek és furcsa alakot öltenek a levegőben. A megszakadt kondenzcsíkok a Chemtrail-ben hívők számára bizonyítja, hogy permetezés folyik, hisz mikor kihagy a csík, „akkor cserélik a palackot”. A kondenzcsík akkor keletkezik, amikor a repülőgép motorja elégeti az üzemanyagot és a légkörbe kerülve az égéstermékek kondenzációs magvakként szolgálnak a levegőben lévő vízpára számára, ugyanúgy, mint az a hagyományos felhőképződés során vagy a fűszálon a dérkiválás során is történik. A repülőgép hajtóművének égésterméke a többi kipufogógázhoz hasonlóan többek között koromszemcséket, vizet, valamint egyéb oxidokat tartalmaz. A vízzel túltelített magaslati levegőben ezeken a magokon könnyen kicsapódik a víz. Alacsonyabb magasságban fel-, illetve leszállásnál aszárnyak csúcsainál kialakuló légörvények miatt is kialakulhat kondenzcsík.

airplane.jpg

A kondenzcsík viselkedése - azaz hogy mennyi ideig marad meg és hogy milyen formában terjed szét - a körülötte lévő levegő páratartalmától, hőmérsékletétől és a szélviszonyoktól függ. Egy hidegfront utáni száraz levegőben egészen rövid kis csík várható, míg egy melegfront előtti nedves levegőben órákig is megmaradnak a fokozatosan kiszélesedő, feldarabolódó csíkok. Az Időkép.hu cikke is pontosan elmagyarázza, hogy miért tűnnek el illetve jelennek meg újra, miért váltanak alakot a kondenzcsíkok a levegőben. „Maguk a kondenzcsíkok is teljesen másként viselkedhetnek (eltűnhetnek, majd újra megjelenhetnek), ha a gép felváltva repül alacsonyabb, illetve magasabb páratartalmú (telítettségű) légrétegekben. Az "alakváltás" pedig az esetek 99 %-ában teljesen nyilvánvalóan a Nap, a repülő és a szemlélő által bezárt szögek gyors változásainak tudható be, összeadódva a torzító légrétegek fent említett hatásaival; a tükröződések és árnyékok játéka teljesen becsaphatja a kevéssé jártas szemlélőt, vagy éppen videót/fotót készítő amatőrt.” (Forrás: http://www.idokep.hu/hirek/hologram-repulok-es-chemtrail-csikok)

A repülésnek és a kondenzcsíkoknak természetesen vannak kedvezőtlen környezeti hatásai. A repülőgépek felelnek a világ teljes üvegházgáz kibocsátásának 2 százalékáért, ráadásul ezen szektor kibocsátása jelentősen növekszik. A kondenzcsíkok, pedig - bár az átlagos üvegházhatású gázokhoz képest rövid ideig -, de külön ishozzájárulnak a globális melegedéshez.

A chemtrail ügyében már többen hivatalos kérdéseket intéztek hatóságokhoz, államigazgatási, uniós szervekhez, amire rendre megkapták cáfoló válaszukat. A Greenpeace-t ez még önmagában egyáltalán nem győzné, viszont amíg nincs meggyőző tudományos eredmény, mely bizonyítaná a jelenséget, addig nem lehet az ilyen globális összeesküvéseket feltételező állításokat komolyan venni. Sajnos van pont elegendő valós környezet és egészségpusztító tevékenység, cég mint az északi tengeren olajat fúró Shell,  a radioaktív anyagok, hulladékok biztonságos kezelését megoldani képtelen nukleáris ipar vagy az egészségünket és a környezetet károsító növényvédőszereket, vegyi anyagokat, GMO-kat gyártó óriásvállalat, akik ellen nagyon is indokoltnak látja a Greenpeace a határozott fellépést. Így szakmai, tudományos szempontból nem megerősített jelenségekkel nem tartjuk indokoltnak foglalkozni.

Simon Gergely

Regionális vegyianyag szakértő,  Greenpeace Kelet- és Közép-Európa

Megjegyzések:

  1. A cikk alapja, hogy a Greenpeace-t, a Védegyletet és a Kockázatos.hu-t is megkereste több érdeklődő a chemtrail-el kapcsolatos kérdéseivel. Bizonyos adatokat a Védegylet adott át nekünk, melyeket egy lakostól kaptak.
  2. Az általunk megkérdezett repülőgépszerelő szakember is kizártnak tartja a feltételezést. Egyrészt az általa naponta átnézett számos polgári gépen sosem tapasztalt hasonlót, másrészt soha nem hallott ilyen beépítésről. Ráadásul minden repülőgépbe beépített elemet külön engedélyeztetni kell a légügyi hatóságokkal is, ami szintén megnehezítené a nemzetközi összeesküvést kivitelezését, titokban tartását.

Csíkok az égbolton - hisztéria helyett: keressük együtt az igazságot!

Írta: Morgó Sapiens

 

Nem szeretem a pejoratív „összeesküvés elméletek” jelzőt, mert ezt arra találta ki a háttérhatalom, hogy ellehetetlenítse, a pálya szélére tolhassa azokat az embereket, akik dolgokat máshogy látnak vagy fel akarják hívni a figyelmet bizonyos jelenségekre, igazságokra.

De tudnunk kell, hogy sajnos manapság azért létezik ennyi elmélet, mert a nagy részüket maguk az irányítók kreálják azért, hogy minél nehezebb legyen kibányászni közülük azokat az információkat, melyek valóságtartalommal rendelkeznek, és ismeretük valóban fontos lenne a számunkra, ám rájuk nézve igen kellemetlen következményekkel járhatnának.

Az a véleményem, hogy sok elméletet pontosan a háttérhatalom terjeszt, a minél nagyobb információs káosz érdekében. A hisztéria és a pánikkeltés is csak a mindenkori irányító rétegek kezében válik valódi fegyverré, az oszd meg és uralkodj valamint a zavarosban halászás irányelveinek tükrében. A mai kor agyoninformált és agyonszórakoztatott emberének elég, ha csak egyet bemutatnak ezekből a részigazságokat kombináló és könnyen „lebuktatható” elméletekből, utána már ha valamire a fősodratú (mainstream) média és a megmondóemberek rásütik, hogy összeesküvés elmélet, a gondolkozásra képtelen tömegek már azon is röhögni fognak és legyinteni rá, ami valójában lehet, hogy a legsúlyosabb igazság. Az úgynevezett „összeesküvés-elméletekkel” azért kell csínján bánni, mert egy részük leellenőrizhetően és valóban igaz, más részük ügyesen kombinálja a valós elemeket a hamisakkal egy részük pedig bizonyíthatatlan, vagy szándékos hazugság.

Mi az amit látunk? - A jelenség és annak elemzése


Szándékosan nem kezdem a chemtrail, magyarul kémia csík elméletének leírásával. (chemical trail összevonásából keletkezett a chemtrail az angolban)

Ha egy jelenséget elemezni szeretnénk, akkor minél hitelesebb és direktebb forrásokra kelltámaszkodnunk. Ami a legközvetlenebbül a rendelkezésünkre áll, az pedig a személyes megfigyelések. Ebben a cikkben tehát az általam egy év alatt végzett megfigyelésekre és a saját ismeretségi körömben általam szavahihető emberek megfigyeléseire fogok támaszkodni, a chemtrail elméletet csak dióhéjban foglalom össze.

A fizikai, optikai jelenség:

Repülőgépek nyomában maradó, csíkszerű nyomok az égbolton. Ezek különböző alakzatokat ölthetnek, olykor teljesen „szürrealisztikus” látványt nyújtva (lásd a fentebbi képeket, melyek saját felvételek). 
Erre a jelenségre mai tudomány igen egyszerű magyarázattal szolgál, ez a kondenzáció magyarán párakicsapódás melyet alább dióhéjban ismeretetek. A kondenzáció fizikai jelenség, valós magyarázat, melyet bárki kísérleti módszerekkel is leellenőrizhet.


A kondenzcsíkról:

„Egy mesterséges „felhő”, melyet repülőgépek vagy rakéták hajtóműveinek kipufogógázai hoznak létre. A hajtóművek üzemanyagának elégetésekor jellemzően szén-dioxid, vízgőz, nitrogén-oxidok és korom képződik. Az alsó troposzférában, kb. 10 km magasságban -40 °C körüli a hőmérséklet, azaz az ott lévő levegő már csak nagyon kis mennyiségben tud vízgőzt felvenni és már egy viszonylag alacsony abszolút nedvességtartalom esetén is telítetté válik. Ha a hőmérséklet a harmatpont alá csökken, akkor a vízgőz már a repülőgép mögött néhány méterrel kondenzálódik és megfagy, illetve reszublimálódik. Az így létrejövő jégfelhő a cirrusfelhők közé sorolandó (Cirrus aviaticus) Rakéták hajtóanyagának elégésekor vízgőz, korom és a hajtóanyagtól függően egyéb szilárd égéstermék keletkezik, ezekből az előbb leírtak szerint képződik a kondenzcsík. A szilárd hajtóanyagú rakéták üzemanyaga ammónium-perklorát és alumínium, melyből az elégés során egy vastag, sósavból és alumínium-oxidból álló aeroszol képződik, ez tehát nem keverendő össze a kondenzcsíkkal.”


Mi a „chemtrail elmélet” és mi a valóság?


A chemtrail elmélet röviden:


Csíkok az égbolton. Így egyszerűsíteném le azt a bárki által vizuálisan leellenőrizhető tényt, amely a chemtrail elmélet alapját képezi. Az elmélet szerint ezek a csíkok nem a hajtőművekből származnak, hanem speciális aeroszolos permetezésre alkalmas, nanotechnológiás porlasztószerkezetek használata által jönnek létre. Ezek a csíkok hosszabb ideig képesek a levegőben megmaradni, és kémiai ágenseket tartalmaznak (bárium, alumínium és további feltételezett komponenseket) továbbá ploymer-mikroszálakat. A kémiai csíkok továbbá lehetnek olyan anyagok is, melyek közvetlenül alkalmasak úgynevezett felhőmagvasításra, csapadékképzésre, vagy olyan anyagokat (pl. alumínium nano-részecskék) melyek diffúziós réteget képezhetnek az alsóbb légrétegekben, ezáltal fényvisszaverő és elektrosztatikus hatásuk egyaránt használható éghajlat módosításra, többek között kombinálva a HAARP rendszerrel is, mely további elméletek kiindulópontja.  A permetezések feltételezett céljai: időjárás módosítás, a lakosság testi és szellemi képességeinek befolyásolása, „agykontroll”, népességcsökkentés. (Morgellons betegség, méhkolóniák pusztulása is ide csatolódik) Ezt speciális technológiákkal felszerelt permetezőgépek végzik, felségjel nélkül, a háttérhatalom megbízásából és a bábkormányok támogatásával, határokon átnyúlva.


A chemtrail csík – valóság vagy kitaláció?


Amennyiben az időjárás befolyásolására alkalmazott kémiai csíkokról beszélünk, több forrás áll rendelkezésünkre, melyből az a konklúzió szűrhető le, hogy ez már egy valós és alkalmazott módszer. Az USA szabadalmi hivatalában több kidolgozott szabadalom létezik melyekre magunk is rákereshetünk az internetes archívumukban, és amely az időjárás módosítására alkalmas aeroszolos, nanotechnológiás és egyéb módszerekre vonatkozik. Ezzel kapcsolatban már közöltünk az oldalon egy cikket, a részletek iránt érdeklődőknek ajánlom figyelmébe -LINK-. Ezekkel a technológiákkal már több ország rendelkezik és alkalmazza is őket, gondoljunk csak azokra az esetekre amelyeket már nyilvánosságra is hoztak. (pl. 2008-a kínai olimpia megnyitójára történt esőoszlatási műveletere). Vannak eső, vihar előidézésére és oszlatására alkalmas technológiák egyaránt. Ezek közül a chemtrail elmélettel leginkább a felhőmagvasításra alkalmazott nanotechnológiás aeroszolnak a troposzférába (alsó légkörbe) való juttatása kapcsolódik össze. Az elméletben többféle céllal történik ennek az alkalmazása. De mi az ami konkrétan bizonyítható mindebből és hogyan?


Többen (főleg Amerikában) állítják, hogy amit az égbolton tapasztalnak, azok a csíkok nem kondenzcsíkok, hanem aeroszolos permetezések nyomai. Gyanújukat azzal támasztják alá, hogy állítólagosan ezek nyomában megszaporodtak a légúti és egyéb betegségek. Egyesek talaj és vízmintákra hivatkoznak, melyek a megengedettnél sokkal nagyobb koncentrációjú egészségre és környezetre káros anyagokat mutatnak ki. Ezek sajnos sem statisztikákból nem mutathatóak ki, sem direktben nem ellenőrizhetőek. A statisztikákból soha nem is lesz kimutatható, mert ezeket a mindenkori hatalmak úgyis a maguk érdekében manipulálják. Hogyan kezdjük akkor a vizsgálatot? A magunk környezetéből kiindulva, ugyanis csak az empirikus, személyes tapasztalat az, ami közelebb vihet minket az igazsághoz. Az alábbiakban személyes tapasztalatokat összegzek tehát, pontokba foglalva:


1. Megpróbálok a saját környezetemből kiindulni, valamint az általam hozzáférhető, szavahihető személyek tapasztalataiból, mert csak ezek voltak ellenőrizhetőek a számomra huzamosabb időn keresztül. Tény és való, hogy ennyi csík a saját környezetemben évekkel ezelőtt nem volt a légtérben. Ahol én lakom az egy kis vidéki város. (120.000 fő) Itt is láthatóak időnként csíkok, de többnyire elenyészően. Van egy kis forgalmú repterünk, tehát a repülőforgalom az nem újdonság, másrészt nem messze a város határától légifolyosó is van, ezért a csíkok eredete hagyományos gondolatmenettel megmagyarázható.

2. A vidékünkön gyűjtött tavalyi és idei évi tapasztalatok azt mutatják, hogy manapság a légiforgalom igen sűrű. Vannak kiugró periódusok is, amikor számszerűsíthetően jól megfigyelhető hogy viszonylag kis időintervallumon belül, igen sok légijármű szeli át az eget, csíkokat hagyva maga után. Ezek egy része vagy azonnal, vagy max. félóra, igen ritkán egy óra elteltével eloszlik. Felhőmagvasodást az egy év alatt nem figyeltem meg, de a csíkok nyomán szétterülő átmeneti, nem tartós felhőszerű sávokat igen. Mindez azonban még megmagyarázható a kondenzáció segítségével.


Gyakran járok ki biciklivel a városból a zöldbe, és olyankor figyelem a környezetet és az égboltot. Sokat figyeltem (fél éven keresztül), hogy mikor maradnak és mikor nem csíkok, milyen gépek után. Sokszor láttam távolról egy magasságban szállni gépeket, de ez csak optikai csalódás, mert azok soha nem szállanak ugyanabban a zónában, mert a légifolyosók be vannak osztva. A levegőben pedig a pára szakaszosan van jelen, soha nem állandóan minden felé. Láttam olyat is, hogy megszakadt a csík, (az elmélet szerinti ez aeroszol kimaradás, de sokkal reálisabb magyarázat viszont az, hogy a pára szakaszossága miatt száraz levegőn ment keresztül a gép) vagy, hogy az egyik repülő húzott a másik nem, vagy mindkettő húzott de más-más formájú csíkot.


3. Az idei év 2010. csapadékos, párás év volt, tehát volt elegendő kondenzációra való vízpára. Én a múlt évben ennyi kondenzcsíkot nem tapasztaltam, pedig akkor is sokat figyeltem az eget, a felhőzetet, és nem chemtrailes indíttatásból. Nem tapasztaltam, semmilyen más anomáliát sem, és ez összevág azzal, hogy a tavalyi év nagyon száraz, aszályos volt.


4. Nem vettem talajmintákat, ami nem jelenti azt, hogy nem lehet szennyezett a föld, a víz akár mifelénk is. Jó lenne ha nem amerikai és egyéb ellenőrizhetetlen vizsgálatokra támaszkodnánk, hanem ennek magunk járnánk utána. Az állítólagos mikroszálak és alumínium, bárium stb. abnormális koncentrációjának jelenléte ismét személyesen is ellenőrizhető, földminta bevizsgáltatása segítségével. Ez egy esszenciális bizonyíték lehetne az igazság megismerésére.


5. Morgellons és egyéb betegségek összekapcsolása mindezzel ismét merész feltételezés. Európában a Kárpát-medencében jelenleg szerencsére szinte ismeretlen betegségek. Ameddig a szennyezés nem bizonyított, addig értelmetlen róla szót ejtsünk.


6. A megnövekedett légiforgalom ellenőrizhető tény, elég ha csak a kondenzcsíkokat vesszük kiindulópontnak, amelyek sűrűsége aggodalomra adhat okot, mivel ez hatalmas környezeti terhelést jelent. Ez viszont valóság, és erről hallgat mindenki, legfőképpen maguk a légitársaságok és azok üzemeltetői. Ilyen hatalmas légiforgalom nyilvánvalóan hatalmas károkat okoz hosszú távon a bioszférában. A hajtóanyagok elégetéséből származó vegyi anyagok direktben a légkörbe jutnak, majd a csapadék segítségével a földekbe és a vizekbe. Ezt tényként kezelhetjük. Nem tudhatjuk továbbá, hogy a légitársaságok, milyen üzemanyagokat használnak (adalékok kérdése). Olvastam már olyan híreket (persze ezeknek sem tudtam utána járni), hogy egyes légitársaságok egyre olcsóbb, újfajta „pancsokat” tankolnak a profit maximalizálásának érdekében. Fogy a kőolaj. Ez is tény. A vacak üzemanyag, vagy bizonyos adalékanyagok jelenléte már önmagában elégséges magyarázat lehet a légzőszervi és egyéb panaszokra.


7. Ahhoz, hogy huzamosabb ideig országok felett akár csak egy diffúziós réteget is fenntartsanak, iszonyatos mennyiségű vegyi anyag, alumínium stb. és hatalmas légiflotta, valamint üzemanyag szükséges. Bár a nemzetközi oligarchiának világ szinten hatalmas erőforrásai vannak, erősen megkérdőjelezhető, hogy erre pazarolnák őket, mert ha a népirtás (népesség csökkentés) is a céljuk, ennél sokkal hathatósabb és egyszerűbb módszerek léteznek ma már a csendes népirtásra. Az emberek önként vásárolnak élelmiszereket és egyéb fogyasztási cikkeket, melyekbe ilyen-olyan adalékok kerülnek, és amelyek céljáról többnyire fogalmunk sincsen. Elég csak időszakosan, vagy huzamosabb ideig bele-bele tenni ezekbe olyan anyagokat, melyekről utólag „véletlenül” kiderül, hogy mérgezőek. Vagy gondoljunk csak az ivóvízre, mely ugyanolyan módon csendben mérgezhető, „egészségvédő” anyagokkal. Ekkor viszont csöndben már milliók élete úszott el, minden pánikkeltés nélkül. A legfőbb kételyem tehát valójában ez. Ez a chemtrail típusú népességcsökkentés ebben a formában igen csak rossz költséghatékonyságú módszer.


8. Mindezektől függetlenül valóban léteznek aeroszolos, hadi célra, illetve az időjárás módosításra kifejlesztett technológiák. Ezeket hadseregek alkalmazzák is, és utólag a disznóságok néha ki is derülnek. (gondoljunk csak a titokzatos, veteránoknál fellépő betegségekre, mint Vietnám esetében az Agent Orange stb.)


9. Nem kell szándékos népirtást sem feltételezni ahhoz, hogy egy létező jelenség magyarázataként sokkal reálisabb okokat fogadhassunk el. Valóság az a csík amit gépek hagynak, és valóság az is, hogy a Földünk borzalmasan szennyezett. Ezek a tények. A többi (pro vagy kontra) bizonyítására magunk is tehetünk erőfeszítéseket.

Tények és következtetések.


Chemtrail versus kondenzcsík?


Egyik a másiktól teljesen független jelenség. Kondenzcsíkot már sokan láttunk, kémiai csíkot minden tévedést kizáró bizonyossággal viszont kevesen. Utóbbi megerősítéséhez ugyanis bizonyítékokra lenne szükségünk, máskülönben az egész csak a hit kategóriájába csúszik el, és nem marad más mint egy bizonyítatlan elmélet. Kérdés, hogy mit szeretnénk bizonyítani. A chemtrail jelenség létezhet, a nagy kérdés pedig az, hogy valóban alkalmazzák e a környezetünkben ezeket a technológiákat, és ha igen milyen célzattal?


A chemtrail teória egyik alappillére az, hogy ameddig a kémiai csíkok órákig képesek a levegőben maradni addig a kondenzcsíkok csak rövid ideig. Ez egyszerűen nem igaz, mert megfelelő légköri körülmények között a kondenzcsíkok is képesek akár egy órán át is a levegőben maradni, sőt tovább dagadni és akár kisebb, csíkszerű felhőt is alkotni. Ilyet magam is megfigyeltem több ízben sima utasszállítógép nyomában. A gond ezzel az elmélettel az, hogy a kémiai csíkok mivolta, minden kétséget kizáróan igen nehezen bizonyítható tény. A technológiák kidolgozói valószínűleg odafigyeltek arra, hogy ez semmiképpen sem legyen feltűnő jelenség. Közvetlenül mintát venni a csíkokból pedig igen abszurd egy földi halandónak. Egyedüli lehetőség az lenne, ha azokon a helyeken, ahol feltételezhetően kémiai permetezés folyik, rendszeres talaj és vízmintákat vizsgáltatnánk be, megbízható helyen. Még ez sem száz százalékosan lenne bizonyíték erejű, mert a Föld bioszférája már annyira szennyezett, hogy globálisan vándorolnak a légkörben és víz segítségével az abba már bejutott és folyamatosan bejutó szennyeződések.


Mindenkinek elkerüli a figyelmét az a tény, hogy az elmélet szerint ezek a gépek állítólag nanotechnológiás porlasztószerkezetekkel vannak felszerelve.

Ez azt jelentené, hogy a kiáramló vegyszer semmiképp nem úgy viselkedne, mint a hagyományos vízpára. (ha pedig alumínium stb. szilárd nano-részecskékről beszélünk, akkor meg végképp nem, az csak egy láthatatlan fátyol lenne elméletileg) Magyarán: A SPECIÁLIS VEGYSZER VAJON LÁTHATÓ LENNE A LEVEGŐBEN? A nanotechnológia nem látványkonyha. Ha földrészeket akarnának feltűnés nélkül permetezgetni, akkor úgy csinálnák, hogy az minél látványosabb legyen? Hogy a célkeresztben lévők beszélhessenek róla? Megengednék, hogy az agyoncenzúrázott YouTube-on nyüzsögjenek a „chemtrail” videók, melyek népirtást hirdetnek? Gondolkozzunk el ezeken is el.

A lehetséges megoldás


Járjunk nyitott szemmel. Ne higgyünk bármit el, csak azért mert tetszetősen tálalják elénk. A hitnél sokkal fontosabb, a jó értelemben vett tudásra való törekvés, és a bizonyosság megszerzése. Vegyük számba az erre létező eszközeinket. Megfigyeléseinket próbáljuk minél objektívebben végezni és ezeket osszuk meg egymással, akár  itt is hozzászólások formájában. A chemtrail jelenség jelenlegi „hivatalos” formájában nem bizonyított. Ha bizonyosságra vágyunk, járjunk magunk utána. Végezzünk megfigyeléseket, készítsünk fotókat, filmfelvételeket, időszakosan vegyünk föld, és vízmintákat az általunk gyanúsnak ítélt területekről, és vizsgáltassuk be őket. Használjuk a bal és a jobb agyféltekénket harmóniában. Az igazsághoz csak így juthatunk közelebb, indulatok és fölösleges szorongás, aggodalom nélkül.


Írta: Morgó Sapiens


/forrás:kataklizma.info/