.

Feedek
Megosztás
HTML

Új medicina (GNM, Biologika) ismeretterjesztő előadás Debrecenben 2008

Ahogyan egyre több ember megérti, mennyire fontos az érzelmeinkre, érzelmi megütközéseinkre odafigyelni és ügyelni rájuk a hétköznapokban - hiszen ez az, ami beindít elváltozásokat - úgy fognak eltűnni a súlyos megbetegedések az emberiség történelméből. A mai ember nem hogy megéli ezt még életében, hanem el se tudjuk kerülni.

Az Új Medicina megmutatja hova vezetnek a megoldatlan konfliktusok, így be kell látnunk, nincs más út a hosszú élethez, csak a nyugodt, egyenes, tisztességes. A békét, megbékélést végső soron az Anyatermészet kényszeríti rá az emberekre. Erre alapozva mondom, hogy az új medicina, a tudással, elváltozás-megértéssel együtt, végső soron békét hoz az emberek szívébe. Az egészség a tudatossá válásból fakadó érzelmi kiegyensúlyozottság velejárója.

Tisztelettel, Barnai Roberto
Debrecen, 2008

Beküldte: Harsányi Zoltán Ears

A parlagfű védelmében - azaz mit is tud ez a csodás növény, és mit tudnak a gyógyszerek

A parlagfű latin neve: Ambrosia artemisifolia, a hármaslevelű parlagfűé pedig: Ambrosia trifida. Azt mondják rájuk, hogy gaz, pedig ez nem igaz.

Gaz, csak az emberek között van, mert van rendes ember, meg gazember. Növények között nincsen gaz, csak haszonnövény és gyomnövény. A parlagfű nem gyomnövény, mint ahogy az ürömfélék családjába tartozó többi növény sem az. Az ürömfélék hasznos növények, gyógyításra és ételek, italok készítésére használják őket. Például a likőrök, borok közül nagyon finom az ürmösbor, vagy a likőr. Az egyéb hasznosságot illetően csak később adok magyarázatot.

Még 1973-ban, amikor először találkoztam  személyesen Lajos Atyával, a lazarista missziós pappal Adonyban, úgy tudtam, hogy a parlagfű haszontalan gyomnövény. Szerencsére nem voltam rá allergiás, de más pollenekre sem. Különös véletlen folyamán ismerkedtünk meg. Dunaújvárosban voltam közlekedési rendőr és Adonyban ellenőriztem a forgalmat,  a kivilágítatlan kerékpárosokat. Esti szürkület volt már és láttam, hogy egy idős úr kerékpárja hiányosan van felszerelve, mert nem volt hátsó világítása. Lajos Atya volt az, de nem büntettem meg, hanem csak figyelmeztettem, mert halkan és tisztelettudóan beszélt velem, aki akár az unokája is lehettem volna. Sokáig beszélgettünk, mert a szerénysége mögött egy nagy tudású, intelligens embert ismertem meg, s még a tréfa sem állt tőle távol, amikor azt mondta, hogy a Jóisten vigyáz rá, még akkor is, ha nem jó a világítás a kerékpárján.

Lajos Atyával, a magyar újkori természetgyógyászat úttörőjével a megismerkedésünk után többször is találkoztam - kerestem a vele való találkozási lehetőségeket! -, mert a végtelen egyszerűsége és a hatalmas tudása lenyűgözött. Addig is sokat tudtam a természet törvényeiről, mert reál beállítottságú is vagyok, s akkor már mérnök voltam, meg az anyai nagyapám, Vincze Ágoston, állandóan járta velem a Heves megyei kis faluban, Fedémesen az erdőket, mezőket és szedtük a gyógynövényeket, meg a gombákat. Apai nagyapám Weixl János pedig egész életét az előszállási (Fejér Megye) állatorvos, Dr. Eglesz Mihály mellett töltötte, mint felcser. Mindkettőjüktől sokat hallottam a természet erejéről, szépségéről, az állatok öngyógyító tevékenységeiről, a növények gyógyító és tápláló hatásairól. Olyan bölcsen beszéltek ezekről a dolgokról, hogy azok felkeltették a figyelmemet és haláluk után is egyre többet olvastam, tanultam ezekről a természetes dolgokról, erdő, mező növényeiről és állatairól.

Lajos Atya is megerősített abban, hogy a természet törvényei Isten törvényei, és azok változatlanok, örök törvények. Azt mondta, hogy a közlekedési törvényeket át lehet hágni büntetlenül, ha nincs rendőr a közelben, és akkor megúszta a felelősségre vonást, de ha valaki a természet törvényeit hágja át, akkor az saját magát bünteti meg!!! A természet úgy működött évmilliókkal ezelőtt, ahogy ma működik, és úgy fog működni évmilliók múlva is. Bölcsen mondta, hogy semmi új nincs a Nap alatt, mert amit ma felfedeznek, az már régóta létezik, csak az ember most ért el oda, hogy megismerjen olyan dolgokat, tényeket, amelyet eddig eszközök, vagy tudás híján nem ismert fel, vagy meg.

Beszélgetéseink során szóba került a parlagfű is, mint allergén növény. Lajos Atya védelmébe vette, és elmondta róla, hogy régi gyógynövény könyvek leírják több gyógyító tulajdonságát, de meg is lehet enni, mert nagyon sok vitamint tartalmaznak a levelei és a virága, meg a pollenje is. Ezért szeretik legelni az állatok is. Elmondta, hogy a múlt századelőn az előkelő szalonokban az ambrózia illat volt az úri, és az előkelő illat. Ez pedig a parlagfű, az ambrosia artemisifolia illata volt. Aromaolaját aroma mécsesekben hevítették, de lehetett kapni  a szárított, összesodrott leveleiből készített füstölőt is.

Tőle tudtam meg azt is, hogy amikor a spanyolok és a portugálok felfedezték és kisajátították az Új Világot, azaz az Amerikai földrészt, akkor keresztényi szellemben kiirtották az őslakosokat (inkák, aztékok, toltékok, stb). Amikor az angolok is vérszemet kaptak, hogy nekik is kell az új világból, ők sem kímélték az őslakos indiánokat, és kíméletlenül öldösték azokat, szintén a keresztényi szellemiségre hivatkozva. A franciák is erős nemzetté váltak és látták, hogy lemaradnak az Új Világ elosztásánál, ezért ők is részt követeltek Amerikából, de nekik már csak néhány Közép-amerikai rész és Kanada jutott, de Kanadát megosztották egymás között az angolokkal. Az angolokkal ellentétben a franciák nem öldösték ok nélkül az őslakosokat, ezért azok hálából egy csomó titkukat megosztották velük.

Ilyen titok volt a parlagfű titka is.

A parlagfű egy ősi, nagyon intelligens növény, sok tekintetben az embernél is intelligensebb. A parlagfűnek az a természetben a feladata, hogy megóvja a földet a kiszáradástól!! Ahol parlagon van egy földdarab, ott elszaporodik, hogy megóvja az adott föld területét. Ahogy megóvta, azután átadja a helyét más növényeknek, amelyek az így megóvott talajon már képesek voltak megmaradni és szaporodni. Olyan ez, mintha valaki nyerne a lottón 1 milliárdot és neki csak 100 millió kellene, és a maradék 900 milliót elosztaná a rászorulók között. A valamennyi parlagfű képes erre az önzetlen cselekedetre, s vajon hány ember lenne képes erre? Ezért irtja a balga ember és irtatja sok balga hatóság kül- és belhonban egyaránt? Ők ugyanis nem lennének képesek ilyen nemes cselekedetekre!

A búzára, a búzából készült ételekre a lakosság 90 %-a, a szarvasmarha tejére és az ilyen tejjel készült tejtermékekre a lakosság 80 %-a allergiás és mégsem irtják ki sem a teheneket, sem a búzát a földeken. Ezt az érzékenységet nem allergiának hívják, hanem glutén- és laktóz érzékenységnek!  Ugye mekkora csúsztatás! Nagyon sokan allergiásak a pollenekre (ürömfű, repce, paréj, libatop, stb), s nemcsak a parlagfű pollenjeire, s mégis a parlagfű van kikiáltva fő ellenségnek! Legalább annyi ember allergiás az állati szőrökre, különösen a kutya- és macskaszőrökre és ezen állatok ürülékeire, mint a parlagfű pollenjeire, s mégsem irtatják ki hatóságilag sem a kutyákat, sem a macskákat, pedig más tekintetben, csak Budapesten az utcai megszáradt kutyagumik szállóporától évente 3-4 kisgyermek meg is vakul!

10 évvel ezelőtt két kisbusznyi allergiás gyermek lett kirándultatva Dobogókőre. A gyermekek allergiás betegek voltak, s Dobogókőn a parlagfűben játszottak, pedig akkor volt a virágzása, és senki sem prüszkölt, senki sem váladékozott tőle! Sokan szedtek csokorba parlagfüvet, hogy otthon büszkélkedjenek vele, hogy már nem allergiásak a parlagfűre. Ahogy a buszok beértek a Flórián tér közelébe, szegény gyermekek elkezdtek prüszkölni, köhögni. Vajon miért? Azért mert az autók kipufogó gázai lemarták a pollenek védőburkát, amely védőburok alatt a polleneknek a bogáncsra hasonlító kis karmai vannak. Ezek a kis karmocskák irritálták a légutak nyálkahártyáit. Addig, amíg ép volt a védőburok, addig nem allergizáltak!!! Akkor most ki a hibás, a parlagfű, amelynek a pollenje védőburokkal van ellátva, hogy ne sértse meg a légutak nyálkahártyáit, vagy a a kipufogó gázok, amelyek lebontják (lemarják) a védőburkot? Nem az autókat kellene inkább irtani, vagy a városokból kitiltani? Vajon miért erőltetik még a kőolajszármazékokból nyert hajtóanyagokkal üzemelő motorok gyártását, üzemeltetését, amikor van, vannak sokkal környezetkímélőbb, környezettisztább üzemanyagok, hajtóanyagok is? A válasz: a gyógyszeriparnak óriási üzlet az orvostudomány által gyógyíthatatlannak kikiáltott allergiás betegségek gyógyszeres kezelése!!!!!!!!! Ma már a lakosság 30 %-a allergiás, vagy asztmás, s ők biztos gyógyszerfogyasztók! Mellesleg a légutak nyálkahártyáit a tej- és tejtermékek teszik védtelenné a magas kazein tartalmukkal (300-szor több a kazein a tehéntejben, mint az emberi tejben, s a kazeint az asztalosipar ragasztásra használja!!)! A tejet nem fogyasztók nem allergiásak a pollenekre, s így a parlagfű pollenjeire sem!!

Tagja vagyok a Palocsa Egyesületnek. Ezzel az egyesülettel még a múlt évezred utolsó éveiben Alcsútdobozon (Fejér Megye), egy több hektáros területet hagytunk parlagon, szándékosan, hogy mi lesz ezzel a földdarabbal a természet törvényei szerint. Első évben teljes területét beterítette a parlagfű (hogy honnan tudta meg, hogy ott van egy üres földdarab?). A második évben már a parlagfű több, mint 50 %-ban visszaszorult és átadta a helyét más növénykultúráknak (megjelent a lóhere, a gyermekláncfű, az útilapu (bojtorján), a lósóska, fehér üröm, máriatövis, paréj, libatop, stb). A következő évben már 20 % alá esett vissza a parlagfű aránya az adott területen, pedig senki sem irtotta!! Öt év elteltével pedig mindössze az eredeti terület 1-2 %-án volt csak parlagfű!! Nem kell tehát irtani, visszafogja az önmagát is a szaporodásban, ha nincs megműveletlen terület, mert neki az a teremtéstől rendelt feladata, hogy megóvja a termőföldet a kiszáradástól, s teszi a "dolgát"!

Az a tény, hogy az orvostudomány gyógyítani nem tud, csak kezelni, régóta ismert. "Medicus curat, natura sanat." Csak a beteg tudja saját magát meggyógyítani. Az orvos csak kezel (kúrál), a (saját) természet gyógyít. Hippokratész és Galénusz óta semmi sem változott. De a gyógyszeripartól sem várhatjuk el egészségünket. Az is egy iparág - méghozzá jövedelmezőbb, mint a hadiipar -, amely a gyógyszerek eladásából él. Ha a gyógyszerek meggyógyítanának, nem csak szimptómákat szüntetnének meg vagy enyhítenének, rövidesen minden beteg egészséges lenne, és senki nem venne többé gyógyszert. Mindenki előtt világos, hogy egészséges nép egyidejűleg "halott gyógyszeripart" jelentene.

Ehhez nézzünk meg néhány idézetet.

  • "Az orvostudomány (beleértve a gyógyszeripart) közvetlenül a szívinfarktus és a rák után az emberiség legveszélyesebb kórokozója lett. Egy átlag német ma kb. ötször annyi gyógyszert fogyaszt, mint közvetlenül a második világháború előtt. Vajon ettől legalább ötször olyan egészséges is? Természetesen nem. Ellenkezőleg: a német lakosság átlaga ma sokkal gyakrabban beteg, mint azelőtt. Hirtelenül így lett egy olyan iparágból, amely azért keletkezett, hogy betegségeket gyógyítson, új betegségek kiindulópontja." (Kurt Blüchel: Weisse Magier, Fischer Verlag, 1976)

Az emberi szervezet tökéletes. Még az önmaga iránt tanúsított barbár magatartás ellenére is az esetek többségében legalább 30-40 évig betegeskedés nélkül él. Az ember korábban nem érzett fájdalmakat, de egyszer csak számos betegség támadja meg. Azonnal a kórházhoz fordul segítségért, az orvos pedig, amikor felteszi neki a kérdést, honnan erednek ezek a kórok, azt feleli neki: "Mit akar Ön, hiszen ezek a korral járó betegségek." Szemüveget rendelnek a betegnek, eltávolítják salakanyagokkal, kövekkel, baktériumokkal telített szerveit, kioperálják daganatait, stb. Az okok pedig, amelyek ehhez az állapothoz vezettek, senkit nem érdekelnek, beleértve magát a beteget is. Az emberek kifejlesztették a vegyi alapú gyógyszereket. A szervezetet azonban nem lehet becsapni. A szervezetnek csakis természetes eredetű gyógyszerekre van szüksége. Mi pedig tulajdonképpen egy tömegpusztító élelmiszer- és gyógyszeripari korszak feltételei között élünk.

Azt hiszem, az emberek többsége józan ésszel gondolkodva egyetért azzal, hogy nem az a járható út, hogy kiirtunk mindent körülöttünk, ami virágzik, pollent termel, mindent, ami élő. Az sem megoldás, hogy az allergiások szervezetét teletömjük kemikáliákkal, gyógyszerekkel, mert így olyan mellékhatások alakulhatnak ki, amelyek súlyosabb betegségeket idézhetnek elő, mint maga az alapbetegség.

Abból kell kiindulni, hogy miért van ma annyi beteg, így pollenallergia is. 60-80 évvel ezelőtt kevesebb ember volt és több pollent termelő növény, tehát egy emberre fajlagosan több pollen jutott, mint napjainkban, és mégsem volt ennyi allergiás, asztmás beteg. A virágporok nem veszedelmesek, hanem hasznosak (az egyik legértékesebb táplálékunk). Van, aki a lisztre érzékeny, és mégsem mondjuk, hogy veszedelmes a liszt. Korábban tisztább volt a környezetünk és az emberek is egészségesebben táplálkoztak, többet mozogtak, türelmesebbek voltak egymáshoz, nem zúdult rájuk annyi stressz, annyi elektroszmog, mint napjainkban.

A táplálkozás is nagyon sokat jelent az immunrendszer erősítése szempontjából. A mai átlagember sietve, kapkodva eszik, akár otthon van, akár úgynevezett gyorsétkezdékben. Nem rágja meg jól az ételt, emellett egyoldalúan táplálkozik, az élelmiszeripar által gyártott különféle tartósítószereket, ízfokozókat, állományjavítókat, mesterséges színezékeket, "természet azonos" aromákat, emulgeáló-szereket, stb. tartalmazó, agyon sütött-főzött, hőkezelt ételeket fogyasztja. Az ipari élelmiszerekben levő különböző vegyszerek annyira feldúsulnak az ilyen táplálékokat fogyasztó emberekben, hogy a szervezetük immunrendszerét teljesen leköti az ezen anyagok elleni küzdelem, s ha ilyenkor virágzik egy parlagfű, egy fűzfa, egy ürömféle, akkor annak az egyébként hasznos pollenjei már teljesen megzavarják a szervezetet (autoimmun reakciók).

De nemcsak az ipari élelmiszer-előállítás során mérgeződik az étel, hanem a megtermelés során is, mivel többnyire ez is iparilag történik. Például az állatok, hogy minél előbb vágásérettek legyenek, különböző kémiai anabolitikus szereket kapnak, hogy minél előbb meglegyen - mozgás nélkül - az izomtömegük. Az ember az ilyen szereket a hússal együtt elfogyasztja, ezek a szerek egy idő után feldúsulnak, kummulálódnak a szervezetben, ami aztán mérgezi a szervezetet, gyengíti az immunrendszert. Régen az állatok izomzata a mozgástól (legelő, rét) alakult ki, nem tartalmazott ilyen szereket. Az állatok tápláléka sem tartalmazott annyi káros anyagot, mint napjainkban. Az iparszerűen tartott állatok, hogy ne kapjanak el egymástól különböző állatbetegségeket (száj- és körömfájás, tüdővész, takonykór, streptococcus, fakultatíve patogén baktériumok stb.), állandóan, - tápba keverten - különböző gyógyszereket, antibiotikumokat kapnak, melyeknek maradványai szintén belekerülnek a húst fogyasztó ember szervezetébe. Ma már antibiotikumért nem a patikába kell menni, hozzájutunk a hús- és a tejboltok termékeiből is.

Az állatok táplálékának egy részét a közutak, szennyező ipari üzemek közvetlen közelében termelik meg. Az árokparti széna még alomnak sem alkalmas, nemhogy tápláléknak. Benne van a kipufogógázok szennyeződése, az úton elrobogó járművek gumipora, fékbetét pora, kuplungbetét pora, stb. Az elektromos vezetékekkel körülvett nagyüzemi csirkék és pulykák mindegyike leukémiás! Beteg állatokat etetnek a húsevőkkel! Ez is bioterrorizmus!

A közutaktól számítottan 50-80 méteren belül termelt növények annyi koncentrált mérget tartalmaznak, hogy ha el is keverednek a többi, távolabb termelt növénnyel, akkor is mérgezik az állatok szervezetét, így a húsát, tejét, tojását is. Az ember közvetlenül is fogyaszt ilyen módon termelt élelmiszereket, amelyek szintén az immunrendszert gyengítik. A megoldás az lenne, ha minden út mellett kb. 50 méter széles, minden gyár, légszennyező üzem mellett kb. 100 méter széles erdősávot telepítenének, ami felfogná a gépjárművek, gyárak által kibocsátott mérgeket és tisztítaná a levegőt. Be kellene indítani egy olyan mozgalmat, hogy "Erdősávot az utak, a gyárak mellé!", a parlagfű irtása helyett.

A közönséges diesel motorok kipufogógázának koromszemcséit kiszűri az orrunk csillószőrzete. A legújabb "korszerű" HDI, TDI diesel motorok üzemanyagát olyan finomszemcsékké porlasztják szét, hogy azt már nem szűri ki a csillószőrzetünk, hanem belekerül a tüdőnkbe, ott lerakódik, megbetegíti azt. A különböző mesterséges illatanyagok (dezodorok, öblítők, WC szagtalanítók, légfrissítők, stb.) is feldúsulhatnak, de enélkül is kiválthatnak allergiás reakciókat. Hasonló hatást vált ki a molyirtó naftalin is.

A természetes életmód, a természetes ételek, a "kóser" dolgok adják meg a lehetőséget a túlélésre. Ha megszegünk egy törvényt úgy, hogy nem tudjuk, hogy amit tettünk az törvénysértő, megbüntetnek, ugyanis van egy szabály, miszerint a törvények nem ismerete nem mentesít a felelősségre vonás alól.A természet törvényeinek nem ismerése sem mentesít a felelősségre vonás alól. A felelősségre vonás betegség formájában jelentkezik! A "kóser" étel vércsoport szerint fogyasztva védi az emberek egészségét és szaporodóképességét!

Nemcsak a hús- és húskészítmények, valamint a tej- és tejtermékek fogyasztását kell kerülnie az allergiás, asztmás betegnek, hanem az egyéb gyorsan bomló fehérjefélék -gomba, tojás, stb.- fogyasztását is. Ez még a biohúsra is vonatkozik. A hullamérgek az állat leölése után azonnal megjelennek az állat szervezetében. (Nem véletlenül hívják a vegetáriánusok - én is az vagyok már 16. éve- a húslevest hullateának vagy dögteának!) A gombák esetében is hamar keletkeznek olyan fehérje méreganyagok (toxinok), amelyek akár halálosak is lehetnek. S hogy a hús ne büdösödjön, szebb színe legyen, iparilag salétrommal és egyéb olyan szerekkel kezelik, amelyek szintén mérgezést okoznak. Az utóbbi idők döghús-botrányairól, pestises, madárinfluenzás, prionos húsairól már nem is szólok, mert ezek önmagukért beszélnek!

Mi természetgyógyászok holisztikus szemlélettel gyógyítunk, a test, a lélek, a szellem vizsgálatával és figyelembevételével, tehát nemcsak tüneti síkon kezelünk. Lelki dolgaink, lelki jelenségeink kivetülnek a fizikai-testi síkra is. A test a lélek temploma és a lélek megbetegítheti és meg is gyógyíthatja a testet.

Az emberiség legnagyobb megtartó ereje a szeretet, ami annyit jelent, hogy elfogadom a másikat, a másságot, azaz szeretem. A szeretettel gyógyítani lehet magunkat is, mást is. Magunkat is szeretni kell. El kell fogadtatni magunkat a világgal. Örülni kell annak, hogy egyáltalán vagyunk, élünk. Sajnos a civilizálódás, az urbanizáció távolabb sodorta egymástól az embereket, a szeretet helyett a harag, a gyűlölködés, az irigység, a közömbösség dominál. Minél kevésbé tudja valaki elfogadni a másikat, tudata alatt az énje is válogat, hogy kit szeret, kit nem. Erősen válogatnak az emberek azok közül, akiket szeretni lehetne. Akiket nem szeretnek, azokra allergiásak, mérgesek. Tüsszögéssel, köhögéssel fejezik ki, ha valakit vagy valamit nem tudnak elfogadni, szeretni. Persze ezt nem szemtől szembe nyilvánítják ki, ahhoz nem elég bátrak (főnökök, rokonok). Az el nem fogadott dolgok, helyzetek, személyek helyébe alacsonyabb tudati síkú dolgokat helyeznek, amelyek nem tudnak visszavágni, ilyen például a virágpor, a kutya-, macskaszőr, a szőnyegpor, a poratka, ásványi anyagok, gázok, gőzök, stb. Ezek az emberek tudat alatt védekeznek a szeretet ellen, mert nem bírják elviselni annak terhét, mivel akkor nekik is viszontszeretniük kellene. Allergiások másokra és mindenre. (Javasolom elolvasásra Don Miguel Ruiz: A toltékok ősi bölcsessége c. sorozatának könyveit.

Sokan vágynak a szeretetre, ezért tartanak kutyát. A kutyába bele lehet rúgni, meg lehet szidni, akkor is szereti a gazdáját. A gazda, ha ugyanazt tenné a társával, nem kapna szeretetet tőle. Az emberek nem tudnak úgy szeretni, hogy "Szeretlek! Mi közöd hozzá!", hanem várják a viszont szeretetet, feltételeket szabnak, elvárásaik vannak, stb.

Minél inkább szeretettel közelítünk élő és élettelen környezetünk felé, ez a szeretet visszasugárzódik, visszatükröződik felénk, meggyógyulunk. Ha mosolygunk valakire, legtöbbször mosolyt is kapunk vissza! A mosoly nem kerül pénzbe! A homo sapiens nem arra teremtetett, hogy ölje egymást. Ha mi öljük a természetet, az is öl bennünket. Nem igaz, hogy nem előzhető meg az allergia, az asztma és nem gyógyítható meg teljesen a beteg. Nem a természetet kell kiirtani, hanem nekünk kell visszaidomulnunk a természethez. Az evolúciós folyamatban az ember szervezete évezredek alatt alakult ki és mindig harmóniában volt a természettel. Az utóbbi 50 évben annyira eltávolodtunk a természettől, hogy ilyen gyorsan nem tud az emberi szervezet reagálni a változásokra, s diszharmónia alakul ki, megbetegszik. Ahhoz, hogy ez ne történjen meg, az embernek megvan a tudása, megvannak az eszközei, csak nem használja egyiket sem, vagy nem úgy használja, ahogy kellene. A természet körforgásában minden növénynek, állatnak megvan a szerepe. Ha ezt a körforgást megbolygatjuk, ennek előre be nem látható következményei lehetnek, felbomlik az ökológiai, biológiai egyensúly. Nem a parlagfüvet, nem a libatopot, nem a fűzfát, nem a lisztet adó búzát, stb. kell kiirtani, hanem helyes életmóddal, helyes táplálkozással kell erősíteni az immunrendszerünket, kerülni kell a káros geopatogén zónákat (vízér, Hartmann-háló), és akkor az sem árt meg, ha virágporfelhőben járunk.

Hazánkban úgy akarnak védekezni az allergia ellen az illetékesek és mindenféle egyletek, hogy a parlagfű irtására szólítanak fel. A parlagfüvet csak vegyszerekkel tudnák véglegesen kiirtani, ha egyáltalán véghez lehetne ezt vinni. A parlagfű is a természet része és kipusztításával felborulna a természet rendje. A vegyszeres irtás több kárt okozna az embereknek és a természetnek, mint a parlagfű az embereknek. A parlagfű után aztán jönnének a többi allergének, az ürömfélék, a libatop, a nyírfák és még sorolhatnám a növényeket s végül nem volna körülöttünk természet, mert a kultúrnövényeket is irtani kellene, mert aki allergiás, az előbb-utóbb a kukorica, a búza, stb. pollenjeire is érzékennyé válna, s így lassan kipusztulna az emberiség is.

Engem nem tudnak megbüntetni a parlagfű nem irtása miatt, ugyanis én úgy irtom a parlagfüvet, hogy megeszem! Lajos Atya óta tudom, hogy a parlagfű az emberek számára is ehető, s azóta rendszeresen fogyasztom, az év minden napján. Ilyenkor, amikor még zsenge, összevágom apróra egy kis petrezselyem-, vagy zeller-zölddel, - önmagában sem rossz!- és rászórom a szendvicseimre, a kiszedett ételeimre ( leves, kása, tészta, főzelék, barnarizs). Ebben a zsenge korban nagyon sokat leszedek és leszárítom, majd szárítva tárolom, s így egész évben tudom az ételeimbe, ételeimre tenni a szárított, megőrölt porát. Sokan nem hitték el, hogy jómagam eszem a parlagfüvet, ezért rám küldték a különböző tv-s társaságokat is, akik felvették, ahogy a parlagfüvet fogyasztom.

Veterán dobóatléta vagyok és sokszor vannak olyan monstre versenyek, ahol több órán keresztül kell dobálni különböző súlyú nehézkalapácsokat. Ilyenkor szoktam a teljesítményem fokozása céljából a verseny színhelye körül talált parlagfűből fogyasztani, önmagában és nyersen. El is neveztek a sporttársaim fűevőnek. Aztán megdöbbentette őket, hogy a parlagfű-evésem után kb. 20 percen belül egyre javultak az eredményeim. Néhány követőm is akad majdnem mindig és náluk is hasonló teljesítmény javulásokat lehetett tapasztalni.

Pár évvel ezelőtt el akartak adni nekem egy gyufás-skatulyányi zöld porttöbb tízezer (!) forintért. Kérdeztem, hogy mi van a dobozban és miért olyan drága? Erre azt felelték, hogy a szervezet őssejt termelését fokozza a zöld por és ezáltal minden betegséget helyrehoz a szervezetben. Nem vettem meg a port pedig tudtam, hogy egy keletet, nyugatot is megjárt, neves magyar orvostól származik, hanem megízleltem s megszagoltam. Kellemes volt a meglepetésem, ugyanis a zöld por, a parlagfű pora volt, amelyet jómagam már régóta napi szinten fogyasztok! Lajos Atya nekem is beszélt arról, hogy a parlagfű minden betegséget helyrehoz a szervezetben, de nyilván azt Ő sem tudta, hogy ezt a szervezet őssejt-termelésének fokozásával éri el. Szerintem sem baj, ha nem ismerjük az elméletet, hanem csak az adott növény hasznosságáról győződünk meg a fogyasztása során. Az is igaz, hogy akiket eddig meg tudtam győzni arról, hogy a parlagfű rendszeres fogyasztása milyen hasznos, bármilyen betegségük is volt, meggyógyultak belőle, még a rákból is, vagy a parlagfű allergiából is.

A fentiek ismeretében merül fel a kérdés, hogy akkor miért irttatják velünk a parlagfüvet? Ráadásul még büntetés kiszabását is kilátásba helyezik, ha nem irtjuk azt! Nekem erre is meg van a válaszom! A Földünk túlnépesedése már napjainkban is veszélyezteti  a Föld valamennyi élőlényét és lakóját is! Ez ellen a Világkormánynak ( én csak háttérhatalomnak nevezem) tennie kell valamit. Nos a világunk ezen urai fő részvényesei a gyógyszeriparnak is. Ha a világon mindenki megtudná azt, amit az indiánok közöltek a franciákkal, jelesül, hogy a parlagfű, mintegy csodaszer minden betegségnél visszafordítja és normalizálja a szervezetben zajló rendellenességeket, azaz a betegségeket, akkor senki nem venne gyógyszert, és akkor nem lenne óriási bevétele a világ urainak, s még így a Föld is túlnépesedhetne. Ezért a világ urai, a  fizetett bértollnokaikkal és bértudósaik által úgy rendelkeztek, hogy elsőszámú közellenségnek kiáltották ki a parlagfüvet, ezt az embernél is intelligensebb, több Föld-történeti katasztrófát is átélt csodálatos ősi növényt, hogy a tudatlan és megtévesztett embereknek még véletlenül se jusson eszébe, hogy a kötelező irtás mögött egy más célja van ezen uraknak. Ez a cél pedig a lakosság gyérítése, a Földünk megóvása a túlnépesedéstől.

A gyógyszerek mellékhatásai következtében ugyanis, csak Magyarországon minden órában meghal egy ember, de sokkal többen halnak bele abba, amit a patológusok már régóta tudnak, hogy minden második felboncolt embert tévesen diagnosztizáltak és tévesen gyógyszereztek, mivel nem az volt a halál oka, amivel kezelték a betegségüket!

Weixl-Várhegyi László feltaláló, mérnök-radiesztéta, bioenergetikus, fitoterapeuta, életmód- és táplálkozási tanácsadó és terapeuta, természetgyógyász, a Magyar Természetgyógyászok Szövetsége, a Magyar Természetgyógyászok és Életreformerek Tudományos Egyesület tagja, a  Tudományos Rendőrség alapító tagja és szóvivője

Forrás:
Weixl-Várhegyi László írása, antalvali.com

Mi a MEATRIX?

Mi a MEATRIX? Az a történet, amelyet magunknak mesélünk arról, honnan származik a hús és az állati eredetű termékek. Miután Leo beveszi a piros pirulát Moopheus segítségével Leoval együtt megismerhetjük a valóságot.

/youtube/

Mark Boyle, a mozgalomalapító "gazdaságon kívüli"

Mark Boyle pénz nélkül él önszántából immár lassan négy éve, és nagyon élvezi önkéntes kirekesztését a gazdasági életből. A 33. életévét taposó fiatalember 2008 novemberében vált "gazdaságtalanná", teljesen önellátóvá, pénzt nem használóvá.

„Ha saját magunknak termelnénk meg az ételt, nem dobnánk el az egyharmadát, mint most. Ha mi készítenénk magunknak az asztalt és széket, nem dobnánk ki minden alkalommal, amikor átrendezzük a lakást. Ha nekünk kellene megtisztítanunk az ivóvizünket, valószínűleg nem szennyeznénk” – írta Mark a The Guardian-ban. A mindennapi életben is ehhez tartja magát, majdnem teljesen függetlenül él a fogyasztói társadalom minden elemétől.

Hogyan csinálja?

Nem hajléktalan: Bath közelében egy lakókocsiban él egy biogazdaság mellett. Hetente három napot dolgozik a farmon, megtermeli magának élelmét, hat éve vegetáriánus. Mobiltelefont használ ugyan, de csak fogad hívásokat, laptopja is van. Elektromos készülékeit napelem révén tölti fel. Az internetet pedig ingyen használhatja a biofarmon, ahol önkéntesként gyerekeket tanít hagyományos foglalkozásokra: mezőgazdaságra, kovácsmesterségekre, asztalosságra. Kályhája fatüzelésű, fogkrémét ánizskapor magvaiból és halcsontőrleményből keveri össze. Bár minden tovább tart a pénz nélküli életben – a mosás például négyszer annyi ideig –, Boyle élvezi életvitelét. Eredetileg egy éven át akart "gazdaságon kívüli" életet élni, ám jócskán hosszabbított, és nem tervez változtatást.


  1. A számítógép-használatot egyébként többször a szemére vetették, de azt mondja, ha teljesen elzárkózna a kommunikációs lehetőségektől, nem terjeszthetné meggyőződéseit.
  1. Miért csinálja?

  2. Boyle egyébként a világ problémáin morfondírozva – a környezet pusztulásától a háborúkig – jutott arra, hogy mindegyik kapcsolódik a pénzhez, és ez indította el életvitele teljes megváltoztatásában.  Célja az, hogy terjessze életvitelét és átadja másoknak is a tapasztalatait, segítségét, ha hasonló elhatározással kacérkodnak. Létrehozott egy mozgalmat, amit The Freeconomy Community névre keresztelt és amelynek oldalán útmutatókat közöl arról, hogyan lehet a gazdaság nélküli életformához csatlakozni (például az eszközök, lakóhelyek, tapasztalatok megosztásával).
  3. Bejegyzéseiben felfogásának jövőjét és saját életfelfogását is elemezgeti. Az “ingyenesség filozófiájában” ezt írja: A Freeconomy közösség célja az, hogy  az emberek újra egymásra találjanak helyi közösségeiken belül a megosztás egyszerű gesztusa által. Erőforrásaink megosztása nemcsak a környezet számára jobb, de kevesebb pénzbe is kerül és barátságok is szövődhetnek általa.  Ez egy olyan helyzet, ahol mindenki nyer.
  4. Az egy év tapasztalatairól könyvet is írt: A pénz nélküli ember - Egy év gazdaságmentes élet címmel, amelynek bevételeit adományként továbbadja a mozgalomnak, például földváráslást is finanszíroznak ebből, hogy legyen hol megtermelni az élelmiszerek egy részét.
  5. Egyedül csinálja?
  6. "A fő projektem, a Freeconomy weboldal jelenleg több, mint 150 országban van jelen, aktív helyi csoportokkal – Romániában is számos tag van. - mesélte a Transindex-nek egy éve. - Itt a faluban körülbelül húszan élnek, a világban összesen több mint 25 ezren, és naponta több száz e-mailt kapok olyanoktól, akik így szeretnének élni, de sajnos nem tudok minden kérésnek eleget tenni."

 


  1. Szerinte a jövő gyermekeinek  más készségekre lesz szükségük, mint a maiaknak. Egy grafikai tervezés-diplomára ötven év múlva semmi szükség nem lesz, helyette hagyományos készségeket kell elsajátítaniuk, a környezeti változásoknak megfelelően. Magáról azt vallja, hogy a lelke mélyén idealista, de realista is. Nem hiszi, hogy eljönne az a világ, ahol senki nem használ pénzt.  "Most mindenki életében jelen van a pénz, ezért inkább azt üzenem, hogy minél kevésbé függjünk tőle."

  2. Ha érdekel Mark egy napja tekintsd meg a videót, amit a The Guardian riportere készített vele, amikor mellészegődött, hogy testközelből lássa, milyen életet él a "No Money Man".

/Pozitív Nap/

Hárommilliméteres csirkecombot ebédeltem

-Mi köze Hitlernek a C-vitaminhoz?

-Meddig ér el a gyógyszeripar keze?

-A Codex Alimentarius segít éhezni

-Az RDA trükk - a csirkecomb 3mm-re zsugorítása

-A hamis adatok elterjesztésének módszere

A gyógyszeripar a hátunk mögött eldöntötte, hogy mennyi vitaminra,ásványi anyagra és nyomelemre van szükségünk. Szerintük!Ők is tudják, hogy milyen elképesztő sikereket lehet elérni megfelelő mennyiségű vitamin, ásványi anyag és nyomelem bevitelével.

Szabályozniuk kell a területet. Ezt két párhuzamos útvonalon teszik.

1. Mesterséges, jogszabályi korlátokat vezetnek be - ahol csak lehet -, amelyekkel akadályozzák a valóban szükséges mennyiséget tartalmazó, ezért hatékony étrend-kiegészítők szabad kereskedelmét.Ez a kisebb probléma.

2. Gondos propagandamunkával` - és ez a veszélyesebb - korlátokat építenek az emberek fejében. Hamis képet alakítanak ki arról, mi az egészség, mi kell az egészséghez, mi ebben a gyógyszerek szerepe, mi az étrendkiegészítők szerepe. A legjobban az a korlát működik, amit a célközönség a saját elméjében épített fel az elhallgatott igazság és a mesterségesen sulykolt hamis valóságkép hatására.Ezt nehezebb észrevenni, mint a korlátozó jogszabályt, mert ez „belül" van és azt hihetjük, hogy a saját véleményünk alapján hozzuk meg a döntéseinket.Abban, hogy mit gondolnak az emberek a vitaminokról, nagyon nagy szerepe van a propagandára' elkölthető pénz mennyiségének.

Akinek sok pénze van - mint a gyógyszeriparnak -, sokszor tud megjelenni a nyilvánosság előtt, nagy súlyt tudhat adni a mondanivalójának. Az emberek hajlamosak elfogadni igazságként azt, amit sok helyről és sokszor hallanak.Kialakul bennük a mindenki ezt mondja", a„mindenki tudja" érzés. Egy sok helyról jövő adat „igazság"-gá válhat.Egy történelemben jártas barátom mesélte, hogy Göbbels, a hitleri birodalom propaganda-minisztere azt mondta (nem szó szerinti idézet):·elmondom egyszer, elhiszi tíz ember.·elmondom kétszer, elhiszik százan.·háromszor mondom el, már ezer ember elfogadja.Negyedszerre már én magam is kezdem azt hinni, hogy igaz.

A gyógyszeripar elképesztően nagy propaganda-gépezetet használ. Olyan ez, mint egy mindent letaroló úthenger. Az a célja, hogy az emberek ne értsék meg, ne tudják, milyen módon tehetnének sokkal többet a saját egészségükért.Ha már a náciknál tartunk, nézzük meg, mi köze Hitlernek a C-vitaminhoz.A jelentősége az ő idejében már ismert volt a skorbut megelőzésében. Hitler azt akarta tudni, mekkora az a minimális mennyiség, amit muszáj odaadni a katonáknak ahhoz, hogy ne alakuljon kináluk a súlyos skorbut. A tanácsadói megállapították, hogy ehhez elegendő 60 milligramm naponta.Ez valóban elegendő ahhoz, hogy megakadályozza a súlyos, halálos skorbut kialakulását. Nem kerül túl sokba, és a katonák még kiküldhetők a harcmezőre.Szent-Györgyi Albert, aki a C-vitaminnal kapcsolatos kutatásaiért kapott Nobel-díjat, naponta legalább 1000 mg-ot, azaz 1 grammot fogyasztott. Ez majdnem 17 szerese a hitleri adagnak.Sok kutató vizsgálta, mennyi lehet az ember napi C-vitamin szükséglete.

A vitamin attól vitamin, hogy a test nem képes előállítani, és ezért a táplálékkal kell felvenni. A Földön alig néhány élőlény számára számít vitaminnak a C-vitamin. A tengerimalac, a gyümölcsdenevér, a füsti fecske és az ember ilyenek. Nem képesek előállítani a testükben ezt a létfontosságú anyagot.

Egy kutya például sosem lesz skorbutos. Nincs szüksége C-vitaminra,mert a szervezete annyit állít elő, amennyi szükséges. A legtöbb élőlény képes erre.Mennyi lehet egy ember napi szükséglete? Elég jó közelítéssel meg tudjuk állapítani, ha megnézzük, mennyit állítanak elő a testükben azok az élőlények,akik képesek maguk megtermelni ezt az anyagot.A már említett kutatások szerint ez 3-15 g, azaz 3.000-15.000 mg naponta, és nem 60 mg. Azaz sokkal többre van szükségünk.

A grammos, azaz 1000 milligrammos nagyságrend az optimális.Szent-Györgyi Albert szerint a C-vitamint az élelmiszerboltokban kellene árusítani, kilós kiszerelésben a só, liszt és a cukor mellett, mert egy nagymennyiségben fogyasztandó alapvető élelmiszerről van szó.Lehet vitatkozni a Nobel-díjas tudóssal. Én neki hiszek, és nem a gyógyszeripar propaganda-gépezetének.A modern tudomány egyértelműen bebizonyította, hogy megfelelő mennyiségű „mikrotápanyag" fogyasztásával az egészség sokkal könnyebben megőrizhető, és a betegségek nagy része sokkal könynyebben megelőzhető.Sőt, a már kialakult betegségek is nagyon jól kezelhetők, akár meg is gyógyíthatók egyszerűen élelmiszerekkel.Ez komoly fejfájást okoz azoknak, akik elvesztik a bevételeik nagy részét, ha túl sok az egészséges ember.Hogyan fogják -„szegények" - eladni a gyógyszereiket? Kinek? Ez tűrhetetlen, tenni kell valamit az egészségmegőrző és az egészséget helyreállító természetes módszerek ellen.

Dr Rath nagyon jól fogalmazza meg ezt a problémát:

„Az iparág egyik legsúlyosabb problémája a természetes egészségügyi termékek által támasztott verseny volt. Az optimális sejtanyagcseréhez`szükséges vitaminokat és alapvető tápanyagokat már 1920 és 1935 között felfedezték. Az egész tudományos világ számára nyilvánvalóvá vált, hogy a sejtek működésében ezen alapvető fontosságú anyagok nélkül zavarok mutatkozhatnak, ez pedig betegségekhez vezethet.A gyógyszeripar stratégái rájöttek erre, és az egész világot átfogó kampányt indítottak, hogy ezt az életmentő információt a világ népei elől elzárják. De ennek a tudásnak a visszatartása csak az első lépés volt. Később - a csaláson alapuló gyógyszeripari vállalkozások felépítése érdekében - már kísérletet tettek arra is, hogy az ilyen természetes, nem szabadalmaztatható terápiákra' vonatkozó tájékoztatást hiteltelentté tegyék, sőt a természetes terápiákra vonatkozó betegségmegelőzéssel kapcsolatos, illetve terápiás információt törvényen kívül helyezzék. Mindezeknek az intézkedéseknek kizárólag egyetlen céljuk volt: védeni a szabadalmaztatható gyógyszerekre alapozott gyógyszeripart. Ha ugyanis a betegség megelőzhető azzal, hogy természetes, nem szabadalmaztatható anyagokkal optimalizáljuk a sejtszintű egészséget, akkor ez a gyógyszeripar betegségüzletét alapjaiban fenyegeti. Az a betegség, amelyet megelőztünk vagy felszámoltunk, már nem üzlet többé."A kiváló orvos megmutatja azt is, milyen megoldást eszelt ki a gyógyszeripar:„A gyógyszeripari befektetők gyorsan teljes ellenőrzésük alá vonták a WHO-t (Egészségügyi Világszervezet). 1963-ban, mindössze 15 évvel azután,hogy a világ népeinek szolgálatára a szervezetet megalapították, az a globális" gyógyszeripari kartell' eszközévé vált.

Akkor egy új bizottságot hoztak létre, még pedig kifejezetten azért, hogy lépjen fel a mikrotápanyagoknak (vitaminok, ásványi anyagok és aminosavak) a betegségek megelőzése, gyógyítása és kiküszöbölése érdekében történv" felliasználása ellen. A WHO és a FAO által közösen léhehozott „Codex Alimentartus""Bizottság (ami tulajdonképpen táplálkozási szabványok kidolgozására alakult) célja az volt, hogy a mikrotápanyagokra mesterséges felső határokat állapítson meg, megakadályozandó a természetes anyagok terápiás' célú felhasználását. A gyógyszeipari kartell így élt vissza a WHO-val, eszközként felhasználva arra, hogy keresztülvigye az elsó globalizációs jogszabályokat, vagyis olyan nekik kedvező, jogtalan előnyöket biztosító törvényeket fogadtattak el, amelyek mesterségesen biztosították a szabadalmaztatott gyógyszerek globális monopóliumát.

"Így aztán a„Táplálkozási szabályok rendszere" idegen nevén a Codex Alimentarius' segít éhezni.A minőségi éhezést mindenképpen biziosítja. Ez elég is ahhoz, hogy ne csökkenjen a gyógyszerfogyasztás.A kódex megállapítja az RDA-t. Ez három angol szó kezdóbetűje, a Javasolt Napi Adag angol megfelelőjéből.A„javasolt" szóval álcázzák az RDA valódi célját. Ha csak javaslat lenne,bárki szabadon dönthetne úgy, hogy többet fogyaszt ennél. De nincs szabad döntés! Az RDA-t sok helyen törvénybe iktatták, mint az engedélyezhetőség felső határát, kiszorítva a piacról a valóban hatékony étrend-kiegészítőket.Azokat, amelyek éppen attól hatékonyak, hogy RDA fölötti adagokat tartalmaznak vitaminokból, ásványi anyagokból és nyomelemekből.Magyarországon már érvényt szereztek a Codex Alimentarius előírásainak. Érdekes helyzet állt elő. Miközben komolyan fontolgatják az ún. lágy drogok legalizálását, törvénysértőnek lehet minősíteni azokat, akik vitaminnal kereskednek, ha azt RDA fölötti adagokkal teszik.A játszma igazán nagy méretekben zajlik.

1994-ben az USA-ban megpróbálták elérni, hogy az RDA-nál nagyobb adagot tartalmazó készítmények ne legyenek szabadon forgalmazhatóak.Szerencsére az amerikai lakosság elég sok ismerettel rendelkezett a természetes egészségról, komolyan vették, hogy jogukban áll szabadon dönteni.A gyógyszeripar itt csúfos kudarcot vallott, mert nem csupán nem fogadták ela javaslatait, hanem a természetes egészség módszerei még meg is erósödtek a huzavona során.A betegségipar befektetői próbálják menteni, ami menthető.Ismét néhány sor Dr. Rath-tól:

,,... azután, hogy 1994-ben az Egyesült Államokban megbukott az első kísérlet a természetes terápiák` törvényen kívül helyezésére, a gyógyszeripari társaságok 1995-ben új életet leheltek a „Codex Alimentarius"-ba. Azóta óriási erótészítéssel védik a gyógyszeripar betegségüzletét a hatékony,biztonságos, nem szabadalmaztatható mikrotápanyagokkal szemben. Ez a bizottság évente egyszer zárt ajtók mögött ül össze, és elsődleges célja, hogy törvényen kívül helyezze a vitaminokra, ásványi anyagokra és más alapvető" tápanyagokra vonatkozó betegségmegelőző és terápiás ismereteket. Gátlástalan ajánlásaikat tulajdonképpen a gyógyszeripari kartell`helyett terjesztik az Egyesült Nemzetek közgyűlése elé azzal, hogy az az ENSZ' minden tagállamában, azaz az egész világon kötelezó érvényű törvénnyé váljon. Legalábbis ez a gyógyszeripari kartell terve."

A propaganda egyik rendkívül hatékony módszere a hamis adatok elterjesztése. Ez is csak pénz kérdése. Ha van elég pénz, és jó nagy kampányt csinálnak, akkor sikerül. A hamis adat egy széles körben elterjesztett valótlanság, amit az emberek egy idő múlva igazságként fogadnak el.Bármelyikünk fogadhat be hamis adatot, a legnagyobb jóhiszeműséggel is.A gyógyszeripar gondos propagandamunkával becsöpögtetett a fejekbe jó néhány ilyen hamis adatot. A jóhiszemű hozzá nemértők pedig elfogadták. Akik elfogadták, azok már „saját maguktól" sem szednek elég vitamint, hiszen úgy„tudják", hogy sok vitamint szedni veszélyes, vagy felesleges. A hamis adatokkal saját maguk számára rossz, de a gyógyszeripar számára kedvező döntéseket hoznak.Néhány példa a széles körben elhitetett hamis adatokra:

Állítólag:1. A sok C-vitamin vesekövet okozhat.

Nem igaz. Tudományos bizonyítékok mutatják, hogy ez hazugság.

Csak egy a sorból: 1996 júniusában jelent meg egy tudományos közlemény. 45251 férfit vizsgáltak 6 éven át, a férfiak 40-75 év közöttiek voltak. Ebben a korban gyakoribb a vesekőképződés.Ezek a férfiak 1500 mg, vagy ennél több C-vitamint fogyasztottak naponta.Azaz „veszélyesen sokat", az RDA"-ban meghatározott adag 25-szörösét.A felmérés nem támasztotta alá a gyógyszeripar híresztelését. Mindenki megnyugodhat. A nagy adag C-vitamin nem növeli a vesekőképződés kockázatát.

Állítólag:2. A zsírban oldódó vitaminok veszélyesek lehetnek, mert felhalmozódva mérgezést okozhatnak.Ez is jó trükk. Hihetőnek tűnik.Ügyes propagandafogás. Még az orvosok többsége is őszintén hiszi, hogy ez így igaz. Ezt tanították nekik. Bizonyítékokat ugyan nem mutattak, de tananyag volt.

a) Az egyik tudományos tanulmány ezt vizsgálta a zsírban oldódó E vitaminnál.Az RDA, azaz a javasolt napi adag az E-vitamin esetében 10NE (Nemzetközi Egység). A tanulmányban szereplő személyeknek 2000NE-t adtak hosszabb időn át. Ez kettőszázszor több a javasoltnál. A tudósok biztonságosnak találták ekkorra adagok adását is.

b) Egy másik tanulmány, ami a rendkívül neves Lancet című tudományos folyóiratban jelent meg 1996 márciusában, arról számol be, hogy 400-800 NE E-vitamin nemhogy nem mérgező, hanem egyenesen gyógyító hatással volt azokra a súlyos koszorúér-betegségben szenvedőkre, akik azt 1 éven át kapták. A nagy adag mellékhatásaként kevesebben kaptak szívinkfartust.

c) Egy harmadik azt mutatta, hogy a kifejezetten nagy adag E-vitamin,ahelyett hogy mérgezne, nagyon jó hatással van az időskorúak memóriazavarára, jelentősen csökkenti azt. Még a tanulási képességet is számottevően javítja.

d) Vizsgáltak egy népcsoportot, a hunzákat, akik szokásos, természetes napi táplálékukkal 75-100 ezer NE mennyiségű A-vitamint visznek be. Az A-vitaminból az ajánlott napi mennyiség 5000 NE, a hunzák bevitele ennek 15-20 szorosa. Ahelyett, hogy súlyos mérgezésben szenvednének, feltűnően hosszú ideig élnek, sok közöttük a 100 évnél idősebb ember. A népcsoport tagjai között ismeretlen volt a rák, és sok más, a fehér ember számára szokványos betegség.

Állitólag:3. A B-vitaminok hízlalnak.Amennyiben más vitaminokat nem szedünk melléjük, felboríthatják az anyagcserét, és tényleg nőhet a testsúly. Ez csak azt jelzi, hogy nem kiegyensúlyozott formában vesszük magunkhoz az étrend-kiegészítőket.Nem a B-vitamin hízlal, hanem a felborult anyagcsere, azaz valójában a többi vitamin hiánya.

A vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek helytelen szedésével valóban lehet akár problémát is okozni.Ez ahhoz hasonló, mint ha valaki pl. rántott hús készítésénél nem a megfelelő mennyiséget, arányokat használja húsból, sóból, lisztből, tojásból,prézliből, olajból. Fél kiló hús egy kiló sóval meghintve problémás.Most elsősorban arra hívom fel a figyelmet, hogy mindenki, aki többet szeretne tenni az egészségéért, figyeljen oda arra, hogy a mikrotápanyagokból az RDA sokszorosára van szükségünk.A piacon legálisan kapható és a gyógyszeripar érdekeit nem sértő készítmények között van több is, amelyik elég jó arányban tartalmazza a különféle komponenseket.A mennyiséggel van elsősorban baj.Ezek a készítmények olyanok, mintha az étteremben egy 3 mm-es csirkecombot szolgálnának fel, 3 szem rizzsel és színes gombostűfejnyi salátával. Jó,jó, csak hány adagot kell ebből megenni ahhoz, hogy elég legyen?!

Dr. Rath így ír erről:,,...a gyógyszeripar propaganda-gépezete megpróbálja a világ közvéleményét manipulálni, és arra késztetni a politikusokat, hogy fogadják el a Codex Atimentarius gátlástalan ajánlásait.(...) A vitaminok nem létező mellékhatásairól kezdtek beszélni. Természetesen ezek a mellékhatások csak a gyógyszeripari érdekcsoportok képzeletében és az egész Földet átfogó propagandagépezetük tervezőasztalain léteznek. A vitaminok, az ásványianyagok és az aminosavak` az élet építőkövei, és testünk minden többletet gondnélkül kiürít.Valójában nem rendelkeznek bizonyítékokkal a nagy adagok mérgező hatásáról. Ellenkező adat, ami a veszélytelenséget bizonyítja, viszont bőven áll rendelkezésünkre.

/Dr. Lenkei Gábor - Cenzúrázott egészség/