Roswell még mindig "elérhető közelségben" van, ugyanis az incidens szemtanúi közül még ma is sokan élnek, ráadásul közülük többen mostanáig hallgatnak, legfeljebb legközelebbi rokonaiknak merik elmondani, mit láttak 1947 nyarán az új-mexikóbeli kisváros közelében, vagy a katonai bázison.

Az események egyik legismertebb alakja, Jesse Marcel őrnagy volt, aki a Roswelli Légi Bázis (RAAF) parancsnokának, Blanchard ezredesnek az utasítására elsőként érkezett meg az UFO becsapódásának helyszínére a roncsokhoz. Ő sajnos ma már nincs az élők sorában, ám 1986-ban bekövetkezett haláláig többször is elmondta, amit akkor a farmon látott, bizonyosan nem földi eredetű volt.

ifjabb Jesse Marcel

Idősebb Jesse Marcel őrnagy 1947 júliusában, miután a szerencsétlenség helyszínére ért, néhány kisebb roncsdarabot magához vett, hogy bizonyítékként elvigye azokat a bázisra, ám előbb még hazaautózott velük, ahol megmutatta a feleségének és az akkor 11 éves fiának, ifjabb Jesse Marcelnek.

A ma már 77 esztendős férfi néhány hete, a Roswell Incidens 2013-as évfordulóján, Frank Kimbler Roswell-kutatóval együtt tért vissza Roswellbe, ahol elsőként azt a helyet keresték fel, ahol a repülő csészealj lezuhant.

Marcel felelevenítette az estét, amikor édesapja megmutatta neki a különös roncsdarabokat, amelyeket néhány percig a saját kezében tarthatott:

- A legkülönösebb az a fémszerű rúd volt, amelyen furcsa írásjelek voltak. Először azt hittük, hogy egyiptomi hieroglif írás, de azon inkább geometriai-, matematikai szimbólumok voltak.

Ifjabb Jesse Marcel elmondta, miután világossá vált, hogy egy földönkívüli jármű zuhant le a Roswell melletti farmon, a közeli bázisról kivezényelt katonák gyakorlatilag "felporszívózták" a területet és minden szemmel látható darabkát megpróbáltak összeszedni, kevés sikerrel.

Frank Kimbler az elmúlt években több apró fémdarabot is talált a szerencsétlenség helyszínén, amelyeken néhány kisebb tesztet már elvégeztek, de a komolyabb vizsgálatok még hátra vannak. Kimbler elmondta, az első eredmények alátámasztani látszanak, hogy valami nagyon szokatlan anyagból készült jármű zuhanhatott le 1947-ben a Roswell melletti farmon.

A kutató megmutatta az összegyűjtött darabokat Marcelnek is, aki miután alaposan szemügyre vette őket, úgy nyilatkozott: ránézésre nagyon hasonlítanak azokhoz az anyagokhoz, amelyeket még az édesapja mutatott neki hatvanhat évvel ezelőtt.

Ifjabb Jesse Marcel ezután felkereste azt a roswelli házat is, ahol a szüleivel éltek akkoriban. Ma már egy több gyermekes fiatal család lakik ott, de szívesen beengedték az idős Marcelt, aki nevetve mesélte el az új tulajdonosoknak, hogy miután a nyolcvanas évek elején a Roswell Incidens napvilágot látott, sokan csak azért akarták megvenni a házat, mert azt gondolták, hogy a lezuhant UFO egyes darabjait a kertben, vagy a ház alá áshatták el Marcelék.

Forrás:ittvannak.hu