A látszattal ellentétben az alábbi kép nem egy előzetes az új Star Trek filmből, hanem a Maldív-szigetek legizgalmasabb szállodája van rajta. Tény, hogy a Water Discus Hotel úgy fest, mintha éppen most zuhant volna a tengerbe egy másik galaxisból származó idegenek űrhajója, a sok cölöpös bungaló után ugyanakkor nem árt egy kis változatosság. Pláne, hogy ez egy olyan szálloda lesz, ahol konkrétan a tenger alatt alhatnak a vendégek.


A Water Discus Hotel persze még csak a tervezőasztalon létezik, nem kell azonban már sokat aludni ahhoz, hogy elkezdődjön a tényleges kivitelezés. Múlt héten kapták meg a hatósági engedélyt a Star Trek-szállodára, aminek 21 szobája lényegében egy korallzátonyon pihen majd. A formatervező szerint erre már csak azért is szükség van, mivel sokan nem elég bátrak ahhoz, hogy palackkal a hátukon fedezzék fel a zátony szépségeit, így viszont a hálószobájukból tehetik ezt meg.

A szobák mindössze hét méterrel lesznek a tenger szintje alatt, vagyis bőven jut még ide fény és egy esetleges ablaktörés sem vezet végzetes katasztrófához. A könnyebb szerelhetőség miatt a szobák külön-külön is felszínre hozhatók lesznek, akik pedig kedvet kaptak a további mélységekhez, azok egy háromszemélyes tengeralattjáróval kalandozhatnak a környéken. A 30 méterrel a tenger fölé magasodó szálloda tetején helikopter-leszálló, étterem és persze medencék is lesznek.

A Kuredhivaru sziget mellé tervezett szállodát egy dubaji cég építi, de svájci és lengyel cégek is részt vesznek a projektben. Alig várjuk, hogy elkészüljön!

Forrás: http://burzsuj.blog.hu/2013/06/16/lezuhant_urhajo_lesz_a_maldiv-szigetek_legmenobb_szallodaja