.

Feedek
Megosztás
HTML

Van Damme és lánya ufókra vadászik

A spárgarugás királya, Jean-Claude Van Damme a 22 éves lányával, Bianca Bree-vel forgatott U.F.O. címmel egy B kategóriás inváziós sci-fit, ami első pillantásra nem is néz ki olyan nagyon rosszul.

Van Damme egy shotgun-os zsoldost alakít a filmben, a lánya pedig egyike lesz a lenge ruhás, profin kisminkelt tinédzsereknek. Bianca az 52 éves akciósztár második gyereke, az anyja pedig Van Damme harmadik felesége, a testépítő Gladys Portugues, akivel  1987 és 1992 között volt együtt, aztán egy pár évnyi Darcy LaPier-nél való vigasztalódás után 1999-ben újra feleségül vette. Ez volt Van Damme ötödik esküvője.

Van Damme és lánya, Bianca


Az 1990-es születésű Bianca már a 2000-es évektől szerepelt az apja filmjeiben, ilyen például a 2008-as A törvény erejével, a 2010-es The Eagle Path, a 2011-es Assassination Gamesben és az idén ősszel debütáló 6 Bullets, sőt, az utóbbi kettőnek ő maga volt a producere is! A dögös színésznőt az U.F.O. után jövőre újabb Van Damme-filmben, a Welcome to the Jungle-ben csodálhatjuk meg.

/cinestar.hu/


Ördögtorony

A világ egyik legkülönösebb geológiai képződménye. Az Ördögtorony Nemzeti Emlékmű az Egyesült Államokban, Wyoming állam észak-keleti részén található, Crook Country területén.

A tornyot és a hozzá tartozó mintegy 550 hektárnyi területet Teddy Roosevelt elnök 1906-ban avatta az Egyesült Államok első nemzeti emlékművévé.

Ha azt mondjuk Ördögtorony, sokan nem tudják, miről van szó. A helyet az egész világon Steven Spielberg tette ismertté, aki a Harmadik Típusú Találkozások című mozifilmben ezt a helyet tette a földön kívüli kapcsolat helyévé. De sajnos nem leszállópálya van a másik oldalon.

A tudósok véleménye szerint az Ördögtorony egy ősi vulkán magja, amely hosszú évmilliókon keresztül volt kitéve az eróziónak és a Belle Fourche folyó sodrának. Ez a folyó a torony alapja körül kígyózik, több mint 400 méterrel a csúcs alatt.

183 méter magas. Az alapot alkotó törmelékes kőzetek a jura korszakban keletkeztek. A torony bazaltoszlopokból áll, amelyek alul vastagabbak, felül pedig elvékonyodnak.
Az Ördögtorony hegymászók, természetjárók és családok kedvelt célpontja, évente kb. 450.000 embert dönt úgy, hogy ellátogat ide. Felnőttek és gyerekek egyaránt élvezik a szabadon élő őzek, antilopok és prérikutyák látványát, megcsodálhatják őket természetes környezetükben. Érdekesség, hogy a viszonylag sík terepből egy ilyen monumentális oszlop tör az ég felé, mintha valaki szándékosan építette volna. Sokan egyébként valóban azt hiszik, hogy mivel emlékmű, ez egy mesterséges építmény.

De az indián eredet-legendák sokkal izgalmasabbak. ŐK Mateo Teepe-nek nevezik.
A kajova indiánok szerint: Valamikor két kislány játszott a réten, messze a falutól. Váratlanul medvék támadtak rájuk. Ráugrottak hát egy nagy lapos kősziklára és imádkozni kezdtek a szikla szelleméhez, hogy mentse meg őket. A kőtömb növekedni kezdett, s végül teteje elérte az eget. A kislányok csillaggá változtak. Belőlük lettek a Plejádok, vagyis a Fiastyúk csillagkép, az ördögtorony oldalán található függőleges barázdák pedig a medvék karmait őrizték meg.

A sájen indiánok szerint:Élt régen hét testvér, a Vadnyugaton. A fivérek legidősebbike, akit Ellenségesen Diadalmaskodónak hívtak, fiatalon megházasodott. Egy szomszédos törzsfőnök lányát vette feleségül, Erdők Virágát. Nagyon szerették egymást, egy nyugodt helyen éltek. Az egyik reggel, a hét fivér halászni ment a folyók partjára. Erdők Virága egyedül maradt otthon. Tett-vett a sátrak között, aztán leheveredett a fűre és elszunnyadt. Hirtelen borzalmas, mély morgás hallatszott. Egy medve állt előtte. A nő felugrott és beszaladt a sátorba. De a sátor, ahogy a medve hozzáért, azonnal összedőlt. Az asszony védekezni próbált, de a medve mancsa lecsapott rá, és elájult. Az állat pedig óvatosan állkapcsai közé fogta az alélt testet, és elindult az erdőbe.

Amikor testvérek hazaértek azonnal a nő keresésére indultak, hiszen tudták, hogy még él, vérnyomokat nem láttak sehol. Este megtalálták a medvét, amint egy barlang előtt aludt. Mellette az asszony, eszméletlenül. Férje odaugrott hozzá, és felkapta. De a medve felébredt, és elkezdte őket kergetni. Az egyik varázsolni tudó testvér, Szellemek Barátja, odahívta őket egy lapos kőre, és rázendített az énekre. Erre a kő hirtelen megmozdult a lábuk alatt, és emelkedni kezdett. A medve két mellső lábával próbálta az indiánokat a szikla tetejéről lesodorni. De a legfiatalabb fiú csak énekelt.

A Nagy Szellemet hívta segítségül, hogy mentse meg őket a medve karmai közül. Ő meghallgatta könyörgését, nagy villám csapott le az égből, s átjárta a szörnyeteg szívét. Az indiánok látták, hogy nem juthatnak le a hatalmas szikláról. Közben Erdők Virága is magához tért. A lány tudta a varázsigét, megfogta Nagy Szellem kezét és csak ennyit mondott: szeretlek. Igen, csak ez volt a varázsige ami megmenthette őket. Nagy Szellem szívét melegség járta át, olyan, amit már régen nem érzett. Jöjj hát nagy sasok fejedelme- mennydörögte. Parancsolom: vedd szárnyaidra e bátor gyermekeimet, és ezt a hőslelkű asszonyt, aki kimondta a varázsigét. Vidd őket magaddal, és vigyázz rájuk, addig, míg hozzám nem költöznek az Örök Vadászmezőkre.

Tovább nyomoznak az egyik legnagyobb tömeges UFO észlelés ügyében

Minden idők egyik legnagyobb tömeges UFO észleléseként tartják számon, az 1966 áprilisában, az ausztráliai Melbourne egyik külvárosában történteket. Több száz diák, tanár és helyi lakos látta, amint egy azonosítatlan repülő objektum előbb átrepült felettük, majd rövid időre leszállt az egyik iskola külterületén, végül pedig nagy sebességgel elszáguldott.

Amiért azonban máig is csak nagyon keveset tudni az esetről, annak az az oka, hogy a hatóságok az első perctől kezdve mindent elkövettek, hogy eltussolják az ügyet. A szemtanúkat igyekeztek elhallgattatni, vagy nevetségessé tenni, a sajtóra nyomást gyakoroltak, hogy ne foglalkozzanak az esettel, az egyik pedagógustól pedig lefoglalták a saját tulajdonú kameráját, amellyel állítása szerint az egész eseményt filmre vette. A felvételt soha nem kapta vissza.

Most azonban újult erővel indult el a 46 évvel ezelőtti eset feltárása, melyben vezető szerepet vállalt az a Rosie Jones, aki két éve díjnyertes dokumentumfilmet készített a történtekről 'Westall '66 - A Suburban UFO Mystery' (Westall '66 - Egy külvárosi UFO rejtély) címmel.

AZ INCIDENS

A Westall UFO incidens 1966. április 6-án történt, Melbourne, Westall nevű külvárosában. Délelőtt 11 óra körül az egyik középiskolai osztály diákjai éppen a suli füves pályáján tartották tornaórájukat, amikor egy hatalmas, szürkés-bíbor színű, csészealj alakúként leírt repülő objektum jelent meg felettük. Az UFO mérete a beszámolók szerint körülbelül egy családi autó kétszeresének felelt meg.

Az elmondások alapján, az objektum néhány percnyi lebegés után elkezdett ereszkedni, átrepült az iskola dél-nyugati sarka felett, dél-keleti irányban, majd úgy tűnt, hogy le is szállt a távolban, a fák vonala mögött.

Mintegy húsz perc elteltével, a tárgy - ekkor már több száz tanú szeme láttára - újra felemelkedett, majd eltűnt észak-nyugati irányba az égen. Utóbb többen is arról számoltak be, hogy az objektumot felemelkedése után követte 5 másik ismeretlen repülőgép is, amelyek körpályán mozogtak körülötte.

MÉDIA

Először a 'The Age' című Melbourne-i napilap számolt be az esetről, mindjárt a történtek másnapján, melyben rögtön magyarázatot is ajánlott az észlelésre: "Az objektum minden bizonnyal ballon volt - Egy azonosítatlan repülő tárgyat láttak a Clayton-Moorabbin körzet felett tegnap délelőtt, amely valószínűleg csak egy meteorológiai ballon lehetett. A Westall iskola több száz diákja és számos tanár is szemtanúja volt az esetnek az egyik délelőtti szünetben" - kezdődik a tudósítás.

A napilap hozzátette, hogy beszámolók szerint több kisebb repülőgép vette körül a furcsa tárgyat, ám az utólagos vizsgálatok szerint abban az időben sem a kereskedelmi-, sem a magán-, sem pedig a katonai repülők pilótái nem jelentettek semmi szokatlant abból a körzetből. A Meteorológiai Intézet viszont reggel 8:30-kor Lavertonból felengedett egy léggömböt, amely a nyugati szél miatt akár arra is sodródhatott, ahol az észlelés történt.

A 'Dandenong Journal' már címlapon plusz két oldalon hozta le a sztorit, előbb április 14-én, majd az utána szerzett információkkal kiegészítve április 21-én még egyszer.

A 'The Sun' és a 'The Herald' országos napilapok név szerint ugyan nem említették a Westall Incindenst, de közzétettek néhány rajzot, amely a repülő csészealj feltűnésére utalt.

A Channel 9 Televízió munkatársai viszont egy kisebb riportfilmet forgattak az eseményről, amelyben egy Joy Tighe nevű kisfiú mesélte el a riporternek, hogy pontosan mi történt és mit láttak a társaival. Azonban ez a felvétel később teljes egészében eltűnt. A Channel 9 szerint valaki elvihette az archívumukból.

NEM HIVATALOS NYOMOZÁS

Az állítólagos észlelés után két csapat nyomozott: Az egyik a The Victorian Flying Saucer Research Society (A Viktória Repülő Csészealj Kutató Társaság), a másik pedig a Phenomena Research Australia (Ausztrál Paranormalitás Kutató). Utóbb mindkét társaság Ausztrália legjelentősebb UFO eseteinek egyikeként értékelte az észlelést.

Az első csapat már április 8-án megérkezett a helyszínre, ahol meglátogatták az iskolát és annak környékét, illetve beszéltek több diák szemtanúval is. Brian Boyle, UFO kutató április 9-én érkezett oda, méghozzá négy katonai nyomozóval az oldalán. Boyle több napos ott tartózkodása alatt számos interjút készített a szemtanúkkal, melyeket magnóra is rögzített, és több mintát is vettek az állítólagos leszállás helyszínéről.

MI LEHETETT?

Habár, több szemtanú is Cessna típusú repülőgépeket látott az objektum körül, a kutatók nem találtak ilyen gépek feltűnésére utaló nyomokat, vagy adatokat. A Moorabbin Repülőtér légvonalban mindössze 4,76 kilométerre van a helyszíntől, de az észlelés körül onnan nem indult és nem is érkezett oda gép. Az Angol Királyi Légierő (RAAF) szintén arról tájékoztatott, hogy a megadott időben nem repültek a gépeik.

Ausztrál szkeptikusok szerint az objektum minden bizonnyal egy titkos katonai kísérleti repülőgép lehetett. Úgy vélik, az egyik repülőgép egy, a szélzsákhoz hasonló, úgynevezett célzsákot vontathatott maga után, amellyel akkoriban az Angol Királyi Légierő helyi pilótái az elfogást szokták gyakorolni.

A JELEN

A 2010-ben bemutatott dokumentumfilm feleleveníti az 1966. április 6-án történteket, amelyben Shane Ryan UFO kutató is ellátogat a különös esemény helyszínére és megszólaltatja a jelenség több, még ma is élő szemtanúját.

A Rosie és Shane páros által tett egyik legjelentősebb felfedezés az ügyben, hogy a helyszínre elsőként kiérkezett, terepmintás ruhába bújt katonák nem ausztrálok, hanem amerikaiak voltak. Rosie és Shane egyszerűen nem talált olyan hivatalos feljegyzést Ausztráliában, amely a történelem egyik legnagyobb tömeges UFO észleléseként jegyzett esetével függne össze. Ennek ellenére tovább kutatnak, de már nem csak a kontinensnyi szigetországban, hanem az USA-ban is, hiszen ha valóban amerikai katonák vették elsőként birtokukba a területet, akkor talán az erre vonatkozó információk is az Egyesült Államokban lehetnek.

/forrás:ittvannak.hu/

A Fény Galaktikus Szövetségének egyetemes jelenléte

Írta: Spirituális UFO-kutató

Az alábbi videó tisztán és egyszerűen mutatja be a Galaktikus Flotta Földön és Föld körül való jelenlétének mindenütt-jelenvalóságát! Mely különösen a 2000-es évek utáni időszakra igaz, mikor is a negatív földönkívülieknek már el kellett távozniuk a bolygónkról.

A film jóllehet ismeretelméleti szinten nem mond új dolgokat, de nem is ez a célja, hanem az ember spirituális részének a megszólítása, és akiknél a spirituális rész már él, azok hitének további fenntartása és új erővel, azaz reménnyel való feltöltése.


Ezekben a sötét őszi napokban pedig talán ez most a legfontosabb sok szellemi munkás számára, mikor az öt érzékszervükkel még most is sokszor úgy érzékelik, hogy a környező negatív mátrixvilág erősebb, mint valaha.

A Fény Galaktikus Szövetségének látható, érzékelhető megjelenése viszont - ahogy erre már korábban sokszor utaltunk - a Végső Idők utolsó felvonásának legfontosabb jele, ahogy erről Jézus Krisztus/Tiannai Apollós is beszélt 2000 vagy Mani 1800 évvel ezelőtt.

És azért a legfontosabb jel, mert itt, ebben a sötét 3D-s világban, ahol a Fény olykor egy rövid ideig testet ölt ( Fénylények vagy Fényhajók formájában - videón néhány csodálatos felvétel van erről ), az sohasem öncélúan történik, hanem mindig Rólad szól, kedves szemlélő, a Te Fényben való feltámadásod bizonyosságának a tényéről! - Ezért okoz sok szellemi munkás számára már pusztán a látványuk is mérhetetlen belső örömöt és az új, halhatatlan élet eljövetelének belső hitét, reményét és bizonyosságát :

/spiritufo.ditro.hu/

Orson Welles 74 éve rémítette halálra Amerikát

Ezrek rémültek halálra és hagyták el pánikszerűen otthonaikat, a telefonvonalak pillanatok alatt felforrósodtak: 74 évvel ezelőtt, 1938. október 30-án Orson Welles A világok harca című H. G. Wells-mű rádiójáték-változatával megmutatta, milyen félelmetes hatása lehet a modern médiának.

Az akkor mindössze 23 éves színházi "csodagyerek" társulatával, a Mercury Theaterrel az Egyesült Államokba helyezte át Wells eredetileg Angliában játszódó science-fiction regényét, és "élő közvetítést" adott az ellenséges földönkívüliek New Jersey államban való landolásáról, majd a New York elleni sugár- és gáztámadásról.

Howard Koch, aki négy évvel később a Casablanca írójaként került be a filmtörténetbe, olyan realista forgatókönyvet írt Welleséknek - váratlan programmegszakításokkal, gyorshírekkel és különböző hanghatásokkal -, hogy rengetegen valóságosnak hitték a "tudósítást" - annak ellenére, hogy az adás előtt, majd alatta többször is felhívták a figyelmet: csupán fikcióról van szó. A pánik azonban sokkal erősebb volt annál, hogy erre odafigyeljenek. Voltak, akik menekülni próbáltak, mások a rendőrséget és a lapszerkesztőségeket bombázták telefonhívásaikkal. Arról eltérőek az adatok, hogy mennyien estek a rettegés áldozatául. A tekintélyes Princetoni Egyetem tíz évvel későbbi tanulmánya szerint legalább egymillióan kerültek így vagy úgy a műsor hatása alá.


Egy korabeli fültanú, a most 95 éves Henry Brylawski ügyvéd elmondta, hogy éppen menyasszonyához tartott gépkocsin Washingtonba, amikor hallotta a rádióközvetítést. Benne fel sem merült, hogy valóságos hírt hall, annál nagyobb volt a megdöbbenése megérkezésekor, hogy kedvese és annak nővére teljesen magukon kívül voltak. Aztán a másnapi lapokból megtudta, hogy még nagyon sokan ugyanígy élték át a rádiójátékot.

Scott O'Callaghan, a South Vermont College humántudományi professzora, aki könyvet szentelt az esetnek, úgy vélekedett, hogy a műsor hatása "kikristályosította azokat a feszültségeket és félelmeket", amelyek az amerikaiakban éltek a második világháború előestéjén. "Az idegenekkel való ellenséges találkozás perspektívája éppen elég reális volt sok amerikai számára. A rádióműsor lehetővé tette nekik, hogy egy órán át féljenek" - mondja a professzor, aki szerint A világok harca egyúttal lecke is volt a média hatalmáról. "Welles megmutatta, hogy ezt a hatalmat nem lehet félvállról venni" - tette hozzá.

Az amerikai "marslakó-invázió" után hasonló rádióadással próbálkoztak 1944-ben Chilében, 1949-ben pedig Ecuadorban. Ez utóbbinak tragikus következményei is voltak. A pánikba eső, majd kijózanodásuk után feldühödő hallgatók felgyújtották a quitói rádió épületét, és az összecsapásokban hatan életüket veszítették. 2001. szeptember 11-én viszont "A világok harca-szindróma" fordítottját élte át az Egyesült Államok és az egész emberiség: milliók hitték a CNN első New York-i képei nyomán, hogy egy új katasztrófafilm előzetését látják.

Orson Welles számára A világok harca jelentette a belépőt a film világába, és ha már megtapasztalta a modern média hatásmechanizmusát, 1941-ben megrendezte a sajtóról valaha készült legnagyobb filmet, Az aranypolgárt. Ami A világok harcát illeti, 1953-ban készítettek először filmet belőle, producere a magyar születésű George Pál volt. 1978-ban Jeff Wayne rockmusicalben dolgozta fel a témát, 1988-ban amerikai tv-sorozatban éledt újra Wells regénye. 2005-ben Steven Spielberg már az új szupermozi igényeinek megfelelő filmet készített belőle.


Részlet az eredeti, 1953-as filmből...

.....és a 2005-ben készült Spielberg-féle változatból.